Rares Bogdan, discurs despre intrarea României în spațiul Schengen: „Țara mea, România, este umilită și nedreptățită de 11 ani”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
RRareș Bogdan, atacă Ucraina: „Sunt mâhnit! Este de neînțeles!” / Foto: Facebook
RRareș Bogdan, atacă Ucraina: „Sunt mâhnit! Este de neînțeles!” / Foto: Facebook

Rareș Bogdan afirmă că România ar putea intra în Spațiul Schengen etapizat, în domeniul aeroportuar până în 26 martie, iar terestru chiar mai repede. Acesta a ținut un discurs emoționant și dur despre umilința prin care trece România, prin faptul că este refuzată de atâția ani: românii „știu cel mai bine cum e să stai la ușa Schengen”.

„Excelențele voastre, distinsă doamnă comisar, Ylva Johansson, pe mine m-au trimis aici românii. Iar ei știu cel mai bine cum e să stai la ușa Schengen, în ciuda regulilor care ți-ar permite să călătorești fără restricții. Țara mea, România, este umilită și nedreptățită de 11 ani. Orice decizie am lua, orice temă am avea pe masă, interesul cetățeanului trebuie să fie superior celui de grup.

Mai ales atunci când acest cetățean reclamă încălcarea valorilor Uniunii Europene. Când împiedici libertatea de circulație și invoci rațiuni superioare fără să aduci argumente, nu ești decât un smecher în costum. Iar oamenii simt asta și renunță să mai creadă în politicieni și în eurosistem.”, spune Rareș Bogdan. 

 

„Nu trebuie să existe europeni de rang 1 și europeni de rang 2”

 

„Vă mai dau un motiv pentru care crește euroscepticismul: facturile la energie. Sunt consecința faptului că Uniunea Europeană a închis ochii la abuzurile lui Putin și a acceptat cadoul otrăvit, care nici nu era cadou, costa scump. Asta pentru că smecherilor în costum nu le-a păsat de prețul energiei și de consecințele sale.

Trebuie să îi putem privi pe toți cetățenii europeni în ochi. Putem toți să facem asta? Cine îi poate privi în ochi pe românii cărora le-a fost refuzat timp de 11 ani accesul în Schengen. Votul de azi din parlament este un semnal pozitiv, dar nu suficient. Românii au dreptul la libertate deplină la fel ca toți europenii. Nu trebuie să existe europeni de rang 1 și europeni de rang 2. Marea familie europeană nu trebuie să rămână la stadiul de discurs. ”, încheie discursul eurodeputatul.

 

Drum deschis României în Schengen!

 

„547 de voturi PENTRU, 49 împotrivă, 43 de abțineri! Drum deschis României în Schengen!”, scrie într-o postare de pe Facebook Rareș Bogdan.

„Vot covârșitor PENTRU accesul României în Spațiul Schengen. Sprijinul pentru România a crescut și s-a întărit la nivel european, o arată clar rezultatul votului de azi din Parlamentul European.  ”

 

Peter van Dalen: ar fi putut vota în favoarea aderării României la Schengen dacă nu era la pachet cu Bulgaria

 

„Peter van Dalen, europarlamentarul olandez care a votat împotrivă și în dreptul căruia scrie PPE, este doar afiliat, partidul său, Uniunea Creștină, nefiind membru al Partidului Popular European. Într-o notă pe site în care și-a explicat votul, van Dalen recunoaște că România este cu un pas înaintea Bulgariei.

Van Dalen spune că ar fi putut vota în favoarea aderării României la Schengen dacă România era tratată separat. Spune însă că a trebuit să voteze contra deoarece România a fost la pachet cu Bulgaria. Grupul PPE a avut cele mai multe voturi pentru: 152 de voturi. PES a avut 134 de voturi pentru. Renew - 91 de voturi pentru.”, explică în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel