Rareș Bogdan, atac la unul dintre miniștrii PSD: „Dacă nu găsește resursele bugetare, pleacă acasă. Luni sau marți vom avea ședință”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a amenințat pe ministrul Finanțelor Adrian Câciu că „pleacă acasă”, dacă nu găsește resurse bugetare pentru creșterea pensiilor cu 16%, așa cum au cerut chiar social-democrații.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat, sâmbătă, în cadrul emisiunii "Deschide lumea", de la Realitatea PLUS, că dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% - așa cum prevede legea - atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu "trebuie să plece acasă". 

"PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altădată cu 10%... Acum avem o creștere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas.

Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl.Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare.

Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajungă la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu găsește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat  o creștere cu 10%. Nu este 10%, ci 16% - potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor.

Noi nu deținem ministerul (Finanțelor - n.r.). Trebuie să ne ținem de lege. Haideți să fim responsabili și să recunoaștem că ne împrumutăm pe niște dobânzi foarte mari. Dl. Câciu negociază mai prost decât dl Cîțu, care se împrumuta cu 2% și acum ne împrumutăm cu 8,5%. Îl critica pe Cîțu, dar acum Câciu se împrumută cu dublul dobânzii lui Cîțu. Luni sau marți vom avea ședința de Coaliție și dl Câciu va fi rugat să răspundă de ce România se împrumută cu o dobânda de aproape 9%", a afirmat Rareș Bogdan, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Amintim că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a dat asigurări, joi, la finalul ședinței de guvern, că pensiile în 2023 vor crește cu mai mult de 5 la sută, procentul care era prevăzut de lege pentru 2021, pentru că acum inflația este de 15 la sută și este nevoie de o majorare mai mare. El a precizat însă că nu poate spune exact care va fi procentul, pentru că va fi o decizie ce se va lua în coaliție.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel