Rareș Bogdan, în mijlocul protestelor din Bruxelles: „Nu au spart încă chiar toate magazinele... Ce naiba mai este de spus?!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mii de oameni s-au adunat duminică în capitala belgiană Bruxelles pentru a protesta împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei, în contextul valului de proteste declanşat după moartea afro-americanului George Floyd în cursul arestării sale, la sfârşitul lui mai, în SUA, relatează dpa.

Circa 10.000 de persoane participau după-amiaza la protestul neautorizat oficial din faţa Palatului de justiţie, a menţionat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Ilse van de Keere. Majoritatea purtau măşti anti-coronavirus, dar dată fiind amploarea participării la manifestaţie distanţarea fizică era imposibilă.

Participanţii, mulţi îmbrăcaţi în negru, au arborat pancarte cu sloganul Black Lives Matter sau amintind de un caz petrecut în Belgia similar cu cel al lui George Floyd, moartea adolescentului Adil C., în vârstă de 19 ani, în aprilie, tot în urma unei interacţiuni cu poliţia.

Și europarlamentarul Rareș Bogdan este la Bruxelles, în mijlocul manifestanților.

„Am ajuns la Bruxelles.... interesantă atmosfera Nu au spart încă chiar toate magazinele. In zona clădirilor ce găzduiesc instituții Europene este liniște. Voi reveni cu amănunte. Greu de spus unde se va opri tot ce a apărut in America. Dacă asta se întâmpla in cel mai cosmopolit oraș al Europei...... ce naiba mai este de spus?!?

Rasism in Bruxelles, EXCLUS, nu exista acest sentiment pe străzile și societatea capitalei Europei. Cu toate acestea, vedeți ce se întâmpla...... Vom analiza și vom vedea spre ce ne îndreptam“, notează Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook, unde a postat și un clip video în care se văd acțiuni ale poliției călare  împotriva manifestanților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel