Rareș Bogdan, despre anchetarea protestatarilor anti-PSD: "O nouă grozăvie"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Rareş Bogdan, primul pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, a declarat marţi la Buzău că "anchetarea protestatarilor anti-PSD este o nouă grozăvie".

'Înainte de a intra în sală, am primit o informaţie, este o nouă grozăvie, o grozăvie care ne arată că ăştia pur şi simplu nu se opresc, doar dumneavoastră puteţi să-i opriţi pe 26 mai, altfel sunt în stare să pună şi mai multe oprelişti, să pună şi mai multe reguli absurde, să ucidă pur şi simplu democraţia. Cel mai sinistru ministru de interne din istoria acestei ţări a afirmat (...) că protestatarii anti-PSD vor fi anchetaţi şi li se vor deschide dosare penale, cei de la Galaţi, cei de la Iaşi, cei de la Cluj, cei de la Arad sau Timişoara', a declarat candidatul PNL.

El le-a transmis membrilor PNL şi simpatizanţilor să "păzească" voturile din 26 mai, susţinând că vor fi încercări de fraudare.

"Este un gest disperat, căci le e frică că vor pierde şi ştiu că vor pierde şi atunci trebuie să aveţi grijă la fiecare vot, pentru că vor încerca să fure. Eu le transmit că nu pot ei fura cât pot românii vota, dar în acelaşi timp fac un apel la dumneavoastră să păziţi voturile, să le adunaţi, să-i convingeţi pe români până pe 26 mai, iar în 26 mai să păziţi fiecare vot, pentru că fiecare vot va conta în bătălia dintre ei şi noi, nu există alţii, există PNL şi ei, PSD. Suntem singurii care-i mai putem învinge, un vot util pentru ca România să rămână în Europa, pentru că românii sunt europeni şi nu sunt europeni de azi, de ieri, sunt europeni pentru aici ne-am născut şi aici fost întotdeauna neamul românesc, noi am apărat Europa, nu Europa ne-a apărat pe noi, Ştefan cel Mare şi Iancu de Hunedoara au apărat Europa în faţa păgânilor', a mai declarat candidatul liberal.

Aproape 500 de membri şi simpatizanţi PNL au luat parte marţi după-amiază, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, la care au participat preşedintele PNL, Ludovic Orban, alţi lideri regionali, precum şi candidaţii Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Vlad Nistor, Violeta Alexandru.

Campanie electorală agresivă



Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi, la Oradea, că această campanie electorală are o particularitate agresivă, subliniind faptul că "din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc".

"Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice", a spus Dan într-o conferinţă de presă.

Ministrul a amintit legea manifestaţiilor publice, care stabileşte foarte clar condiţiile interzicerii unor manifestaţii simultane, pentru a se evita violenţele.

"În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv Codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent, deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii", a subliniat Carmen Dan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel