Raport UE: O călătorie cu mașina prin România este cea mai riscantă din Europa în ceea ce privește numărul de decese pe șosele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Pe drumul prin Carpați: O călătorie cu mașina prin România este cea mai riscantă din UE în ceea ce privește numărul de decese pe șosele., potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Riscul de a muri în traficul rutier, într-o țară din UE, este cel mai ridicat în România. Țara noastră are cele mai periculoase drumuri din UE. În 2020, au fost înregistrate 92 de decese pe șosele la un milion de locuitori, conform statisticilor actuale ale Comisiei Europene privind decesele rutiere.

Raport UE: O călătorie cu mașina prin România este cea mai riscantă din Europa în ceea ce privește numărul de decese pe șosele

 

În grupa de top se mai află Bulgaria (81), Lituania (78) și Croația (72). Cele mai puține victime sunt în Malta (17) și Suedia (20). Germania, cu 31 de decese la un milion de locuitori, se situează mult sub media UE de 45 de decese, în timp ce Franța se situează exact la același nivel. Țări precum Danemarca, Irlanda sau Olanda se descurcă mai bine decât cele două mari state, potrivit t-online.de.

În general, numărul deceselor rutiere în UE a crescut în 2021. Potrivit datelor Comisiei, 19 896 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile din cele 27 de state membre. Comparativ cu anul precedent, aceasta reprezintă o creștere de șase procente. Cu toate acestea, în comparație cu anul 2019, anul de dinainte de Corona, cifrele sunt cu 13% mai mici.

Cifrele pentru 2022 nu sunt încă disponibile, dar experții se așteaptă la o nouă creștere de aproximativ zece procente față de 2021. Astfel, obiectivul de înjumătățire a numărului de decese până în 2030, comparativ cu 2020, va fi puternic diminuat.

 

Vezi și: Spania. O încăierare la o nuntă se soldează cu patru morți și trei arestați, după un accident cu fugă de la locul faptei

 

O încăierare la o nuntă se soldează cu patru morți și trei arestați în urma unui accident cu fugă de la locul faptei în comunitatea madrilenă Torrejón de Ardoz. În urma scandalului între familiile de romi au rezultat și 10 răniți, dintre care cel puțin patru sunt în stare foarte gravă. 

O încăierare între familii de romi care sărbătoreau o nuntă în localitatea madrilenă Torrejón de Ardoz a fost cauza unui accident cu fugă de la locul faptei în această dimineață, soldat cu patru morți și zece răniți, dintre care cel puțin patru în stare foarte gravă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, trei persoane au fost arestate de Garda Civilă ca presupuși autori ai accidentului: un bărbat de 35 de ani, care conducea vehiculul, și cei doi fii ai săi, în vârstă de 16 și 17 ani. În plus, este căutat și un al patrulea ocupant, un tânăr în vârstă de 18 ani, văr al celor doi minori și nepot al șoferului.

Potrivit Emergencias 112 de la Comunidad de Madrid, în urma coliziunii au murit o femeie de 70 de ani și trei bărbați cu vârste de aproximativ 40, 60 și 17 ani, care au suferit fracturi și multiple traumatisme.

Incidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 2.45, în fața unui restaurant de pe Avenida de la Constitución numărul 6 din municipiul Madrid, unde avea loc nunta.

Din motive cercetate de Poliția Națională, cele două familii de romi s-au luat la bătaie și au ajuns să se ciocnească și să fugă de la locul accidentului.

Șoferul unei Toyota Corola gri a intrat într-un grup de oaspeți și a fugit cu cei doi fii și nepotul său la bord în direcția A-4 (autostrada Andaluzia).

Citește mai departe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel