Raluca Turcan: „Sunt persoane care scapă de pe radarul sărăciei din România”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Muncii Raluca Turcan susține că în urma campaniei dedicate persoanelor vulnerabile a rezultat că sunt persoane care scapă de pe „radarul sărăciei din România”.

„Rezultatele campaniei naționale dedicate persoanelor vulnerabile derulată prin ANOFM și ANPIS, ne-au dat un feedback negativ pentru noi ca societate, prin intermediul căreia am înțeles că sunt persoane care scapă de pe radarul sărăciei din România pentru autorități”, a scris miercuri pe Facebook Raluca Turcan.

Ministrul Muncii susține că a avut o primă întâlnire cu organizațiile neguvernamentale pentru a discuta măsurile care trebuie incluse în Strategia de incluziune socială 2021-2027, document care a fost publicat și în transparență decizională.

„Cred că s-a făcut foarte puțin în materie de asistență socială, iar dacă ne dorim să vorbim la modul real de creșterea incluziunii și de acordarea unor măsuri de sprijin eficiente, măsurile trebuie integrate într-un parteneriat nedisimulat cu organizațiile neguvernamentale, prin care să dezvoltăm partea de servicii integrate, de servicii la domiciliu, de consiliere și îndrumare”, a scris Raluca Turcan pe rețeaua de socializare.

Ea susține că parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale este fundamental: „Avem nevoie de un parteneriat strâns, pentru a identifica problemele și pentru a pune pe masă soluții. În acest fel îi putem sprijini pe cei vulnerabili și putem pregăti cadrul legal cu ajutorul fondurilor europene”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel