Raluca Turcan: „Miliardul de lei tăiat de Guvern de la Educație, un mesaj cinic din partea PSD-ALDE”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei

Raluca Turcan, liderul deputaţilor liberali, susţine că tăierea unui miliard din bugetul Ministerului Educaţiei transmite „un mesaj cinic” din partea Guvernului: „Nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în Educaţie!”. 

„Miliardul de lei tăiat de Guvern de la Educație cu mai puțin de o lună înainte de începerea anului școlar transmite un mesaj cinic din partea PSD-ALDE: "Nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în Educație!"

Justificarea acestei tăieri este revoltătoare și arată lipsa proiecție a Guvernului. Viorica Dăncilă a explicat în ședința de guvern că acești bani erau prevăzuți pentru programul "Merg la școală", dar că acesta nu a fost implementat!

Faptul că acest program atât de benefic nu a fost aplicat mai denotă și o lipsă îngrijorătoare de interes pentru ceea ce se întâmplă în educație. Într-o țară în care rata abandonului școlar este atât de mare, orice suport financiar pentru copiii care provin din familii defavorizate ar fi contat.

În România, Educația rămâne unul din cele mai subfinanțate sectoare. Avem copii care învață în școli neterminate și supra-aglomerate, avem săli de clasă care stau să se prăbușească, școli cu toalete în curte, avem elevi care primesc hrană de 2 lei/zi. Toate acestea în anul 2019!

PSD nu a urmărit și nu urmărește cu adevărat să facă investiții, să îmbunătățească ce este de îmbunătățit și să aducă sistemul educațional românesc mai aproape de sistemele performante din Uniunea Europeană. PSD nu vrea să facă acest lucru pentru că se teme. Pentru că educația este cel mai mare dușman al lor, pentru că oamenii educați nu se vor lăsa mințiți și manipulați.

Este imperativ ca portofoliul de la Educație să fie preluat cât mai curând de o persoană cât mai competentă pentru că altfel tindem să pășim pe un drum fără cale de întoarcere, iar cei care vor avea cel mai mult de suferit vor fi copiii noștri!”, a scris Turcan pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel