Raed Arafat: „Nu există discuții despre un lockdown total”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine predominantă peste tot.

Din acest motiv, toate localităţile ţării sunt monitorizate şi unde se impun măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate. În caz contrar, afirmă Arafat, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional. 

Raed Arafat a declarat, sâmbătă, că media naţională de infectări ”este în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”.

„Trebuie să se înţeleagă peste tot în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei. De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment.

Dacă contiună creşterea acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vm ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total. Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a declarat Arafat la Digi24.

Şeful DSU consideră că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel