Rachete rusești au lovit apartamente din Ucraina, provocând moartea unei persoane

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rachete rusești au lovit apartamente din Ucraina, provocând moartea unei persoane
Rachete rusești au lovit apartamente din Ucraina, provocând moartea unei persoane

Rusia a tras patru rachete asupra orașului portuar Mykolaiv din sudul Ucrainei în cursul nopții, demolând jumătate de clădire de apartamente și ucigând un locuitor, la o zi după ce a lansat o ploaie de rachete asupra mai multor orașe, inclusiv asupra capitalei Kiev.

Echipele de salvare au recuperat marți dimineața devreme cadavrul unei femei în vârstă din dărâmăturile blocului de apartamente, au declarat martorii Reuters.

La ora de vârf, trecătorii treceau pe lângă o școală cu două etaje, a cărei fațadă a fost smulsă de forța exploziei care a lăsat un crater imens.

"Asta face hoarda barbară", a declarat Irena Siden, în vârstă de 48 de ani, directoarea adjunctă a școlii, aflată în fața clădirii distruse, în timp ce muncitorii începeau să măture molozul.

"Ei (rușii) sunt urmașii hoardei barbare. Ne-au furat istoria și cum încearcă să ne fure cultura".

 

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că loviturile cu rachete au vizat infrastructura

 

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că loviturile cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene de luni, care au vizat infrastructura, precum și decizia de a îngheța participarea la un program de export de cereale din Marea Neagră au fost răspunsuri la un atac cu drone asupra flotei Moscovei din Crimeea, pe care l-a pus pe seama Ucrainei.

Putin a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că dronele ucrainene au folosit aceleași coridoare maritime pe care tranzitează navele de cereale în cadrul acordului negociat de ONU.

 

Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atac

 

Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atac și neagă utilizarea coridorului de securitate al programului de cereale în scopuri militare. Națiunile Unite au declarat că nicio navă de cereale nu a folosit ruta din Marea Neagră sâmbătă, când Rusia a declarat că navele sale din Crimeea au fost atacate.

Între timp, în cea de-a 250-a zi a unui război care se prelungește de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, rachetele rusești au plouat în toată țara. Explozii au răsunat la Kiev, trimițând fum negru pe cer.

Forțele rusești au bombardat luni infrastructura din cel puțin șase regiuni ucrainene, a anunțat Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene într-o declarație pe Facebook.

"Asta nu este tot ce am fi putut face", a declarat Putin în cadrul conferinței de presă televizate, indicând că ar putea urma și alte acțiuni.

 

Oficialii ucraineni au declarat că s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, căldură și apă

 

Oficialii ucraineni au declarat că infrastructura energetică, inclusiv barajele hidroelectrice, a fost lovită, întrerupând alimentarea cu energie electrică, căldură și apă.

Oleh Synehubov, guvernatorul regiunii nord-estice Harkov, a declarat pe Telegram că aproximativ 140.000 de locuitori au rămas fără energie electrică în urma atacurilor, inclusiv aproximativ 50.000 de locuitori ai orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Armata ucraineană a declarat că a doborât 44 din cele 50 de rachete rusești. Dar loviturile au lăsat 80% din Kiev fără apă curentă, au declarat autoritățile. Poliția ucraineană a declarat că 13 persoane au fost rănite în ultimele atacuri, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel