Putin vine în Italia. Vrea Roma spre Rusia, după scandalul cu UE

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat invitaţia de a efectua o vizită în Italia, ţară despre care se crede că ar putea face presiuni în direcţia unui dezgheţ în relaţiile europene cu Moscova şi a ridicării sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană, relatează joi agenţia Reuters. 

Kremlinul a anunţat joi că la nivel diplomatic se lucrează la un program al vizitei lui Putin, pe care premierul italian Giuseppe Conte l-a invitat la Roma "cât mai curând", cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o luna trecută la Moscova. Conte conduce un guvern format din partide de centru-dreapta şi formaţiuni anti-sistem care susţin relaţii mai bune cu Rusia, menţionează Reuters. 

Rusia doreşte să-şi dezvolte relaţiile cu Italia în speranţa unei ridicări a sancţiunilor impuse de UE Moscovei după anexarea Crimeii, în 2014. În cursul vizitei efectuate la sfârşitul lui octombrie la Moscova, Conte i-a spus lui Putin că aceste sancţiuni trebuie să ia sfârşit "cât mai curând posibil" şi că ţara sa vrea să convingă şi alte state din UE să renunţe la aceste sancţiuni. 

Firmele italiene - dintre care circa 500 activează în Rusia - se plâng de mult timp că sancţiunile le afectează afacerile şi fac lobby la Roma pentru ridicarea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel