Putin, primul mesaj după moartea Reginei Elisabeta 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Rusia înaintează războiul din Ucraina, în timp ce SUA și alții cer responsabilitate la ONU
Rusia înaintează războiul din Ucraina, în timp ce SUA și alții cer responsabilitate la ONU

Președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj după moartea Reginei Elisabeta a II-a. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis joi condoleanţe Regatului Unit pentru "pierderea ireparabilă" a reginei Elisabeta a II-a, care a murit în cursul serii, la vârsta de 96 de ani, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Într-un mesaj către noul rege, Charles al III-lea, Putin a declarat că regina "s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea şi respectul supuşilor săi, precum şi de autoritate pe scena internaţională".

"Vă doresc curaj şi puterea de a îndura în faţa acestei pierderi grele şi ireparabile. Permiteţi-mi să vă transmit sincere condoleanţe şi sprijin către membrii familiei regale şi către întregul popor al Marii Britanii", a mai transmis liderul de la Kremlin.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate.

La ce oră a murit de fapt Regina Elisabeta? 

 

Prim-ministrul britanic Liz Truss a fost informată de decesul reginei la ora locală 16:30, ora 14:30, ora României, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al premierului, conform DPA.

Premierul a fost anunţat de către secretarul de cabinet Simon Case, cu două ore înainte ca Palatul Buckingham să anunţe public decesul reginei printr-un comunicat, la ora 18:31.

După declaraţia sa de pe Downing Street, Truss a vorbit cu Regele şi este de asemenea aşteptată să prezideze o reuniune a miniştrilor la ora 21:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel