Putin nu se va opri în Ucraina. Un diplomat american a dezvăluit numele viitoarelor ținte ale Rusiei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin nu se va limita la un război împotriva Ucrainei. El poate încerca să preia alte țări, inclusiv membre NATO, a declarat diplomatul american Robert Pearson, pentru The Hill.

Pearson a menționat că pe lista potențialelor victime ale lui Putin sunt incluse nu doar Estonia, Letonia  și Lituania, ci și Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și Moldova.

"Știm că, dacă Putin va supraviețui, el va face tot posibilul pentru a crește prezența militară rusă cât mai departe în Occident. Va impune Minskului să devină mai subordonat Moscovei. De asemenea, va face ca trupele ruse să aibă o prezență semipermanentă în Siria și Kazahstanul. Putin va spori activitățile în Kaliningrad și de-a lungul granițelor baltice ruse ca o armă de intimidarea țărilor baltice, a Poloniei și Germaniei", a spus diplomatul.

 

Putin este interesat de crearea unui conflict înghețat în Ucraina

 

Pearson a mai menționat că Putin este interesat de crearea unui conflict înghețat în Ucraina.  Diplomatul consideră că principala sarcină a NATO este să decidă asupra unui nou sistem de securitate pentru Europa după încheierea războiului rus împotriva Ucrainei.

În același timp, diplomatul a subliniat că sancțiunile împotriva Rusiei nu vor avea izbândă pentru Statele Unite sau Alianță dacă nu-l motivează pe Putin să-și retragă trupele din Ucraina. În acest caz, Europa și SUA ar trebui să înțeleagă că nu este suficient să „joci defensiv”.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că acum toată lumea se gândește ce să facă dacă Rusia se mută mai departe în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel