Putin a primit "ajutor medical de urgență" după ce i s-a făcut rău în timp ce vorbea cu șefii militari, susține o sursă din interiorul Kremlinului

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Putin, deplasare internațională rară în Iran
Putin, deplasare internațională rară în Iran

Putin a primit "ajutor medical de urgență" după ce i s-a făcut rău în timp ce vorbea cu șefii militari, susține o sursă din interiorul Kremlinului. Medicii l-au sfătuit „să nu ia parte la nicio apariție publică de lungă durată” în perioada următoare.

Președintele rus a simțit „o stare de rău acută, slăbiciune și amețeală”, atunci când s-a ridicat de la biroul său după o recentă videoconferință cu consilierii și liderii militari, a relatat ieri canalul Telegram General SVR, conform Daily Mail.

 

Vladimir Putin se confruntă cu probleme de sănătate

 

„Președintele a avut nevoie urgentă de asistență medicală”, a susținut canalul care pretinde că are surse la Kremlin și care a făcut afirmații repetate cu privire la presupusele probleme medicale ale lui Putin, inclusiv cancer și boala Parkinson.

Afirmațiile sunt imposibil de verificat, dar teoria conform căreia despotul se luptă cu mai multe de probleme de sănătate câștigă teren în Occident.

În ultimele săptămâni au apărut nenumărate fotografii și videoclipuri în care liderul rus apare umflat, în timp ce alte clipuri îl arată pe acesta suferind de tremurături aparent incontrolabile ale picioarelor și mergând cu o coordonare slabă. 

Canalul a citat, de asemenea, incidentul cu "amețelile" pentru a explica un anunț brusc făcut săptămâna aceasta, conform căruia emisiunea anuală în direct "Direct Line" a lui Putin - un maraton de întrebări și răspunsuri în care acesta răspunde la întrebările rușilor obișnuiți timp de mai multe ore - a fost amânată fără a fi stabilită o dată de înlocuire.

Aceasta fusese creionată pentru a doua jumătate a lunii iunie sau începutul lunii iulie, dar acum nu este specificată nicio dată.

 

O publicație rusească suține că Putin are cancer

 

General SVR susține că este scris de un general-locotenent în exil, cunoscut sub pseudonimul Viktor Mihailovici, care ar avea acces la informații pe care Kremlinul refuză să le publice. Acesta a fost prima publicație care a sugerat că Putin suferă de cancer.

Generalul SVR a raportat ieri: „Amânarea pe termen nedefinit a emisiunii Linia Directă se datorează sănătății instabile a lui Vladimir Putin. În urmă cu o săptămână, președintele se pregătea să răspundă la întrebările cetățenilor ruși la sfârșitul lunii iunie-începutul lunii iulie. Dar medicii săi l-au sfătuit să nu facă apariții publice de lungă durată în viitorul apropiat.

 

Dacă sănătatea lui Putin va putea fi stabilizată, Linia Directă va avea loc în august

 

„În ultima vreme, indispoziția președintelui a devenit din ce în ce mai greu de ascuns”.

În patru din ultimii cinci ani, emisiunea Linia Directă a avut loc în iunie - deși în 2020 a fost amânată până în decembrie din cauza pandemiei.

Formatul îl vede pe Putin răspunzând la un torent de întrebări puse de cetățenii ruși într-un format public de întrebări și răspunsuri care durează de obicei patru ore sau mai mult, dar generalul SVR a declarat: „În ultima vreme, președintele a obosit mult mai repede”.

Acest lucru vine la doar câteva săptămâni după ce un ofițer al serviciului de securitate rus a declarat pentru The Mirror că Putin mai are „nu mai mult de doi-trei ani” și că își pierde vederea.

Vestea despre boala în fază terminală a liderului rus a apărut ca parte a unui mesaj secret al agentului rus către fugarul și fostul agent FSB Boris Karpichkov.

Mesajul avertiza că Putin refuză să poarte ochelari de teamă că ar recunoaște o formă de slăbiciune, iar acum se ia de subordonații săi cu "furie necontrolată". 

 

În ciuda problemelor de sănătate, Putin a vorbit ieri, cu ocazia aniversării a 350 de ani de la nașterea țarului Petru

 

Vestea a apărut cu doar câteva ore înainte ca Putin să apară la televiziunea de stat luna trecută cu aliatul său Alexander Lukașenko la Soci, când a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce își răsucea stângaci picioarele în timp ce cei doi stăteau la discuții.

Este a doua oară când Putin este filmat făcând această mișcare ciudată, care a fost surprinsă de asemenea în timpul unei întâlniri cu președintele Tadjikistanului, și vine pe fondul zvonurilor că suferă de Parkinson.

Putin a fost văzut într-o apariție publică destul de rară la Moscova joi, în ciuda rapoartelor privind recentele sale probleme de sănătate.

Omul puternic s-a comparat cu tiranul rus Petru cel Mare în timp ce se lăuda cu "recuperarea" unor terenuri din Suedia, într-o nouă amenințare înfricoșătoare la adresa securității europene.

Putin, care a vorbit ieri, cu ocazia aniversării a 350 de ani de la nașterea țarului Petru, a făcut referire la Marele Război al Nordului, în cadrul căruia o coaliție antisuedeză - condusă de Moscova - a distrus imperiul suedez și a stabilit Rusia ca o nouă putere imperială în Europa.

„Se părea că [Petru] se lupta cu Suedia și lua teritorii', a spus Putin audienței sale, cu un zâmbet pe față, în timp ce vorbea despre fondarea Sankt Petersburgului pe un teren deținut cândva de Suedia. 'El nu confisca nimic! Îl lua înapoi!'.

Lăsând să cadă o altă referință istorică, de data aceasta la bătălia de la Narva, în Estonia de astăzi, care a deschis războiul, el a continuat: "De ce s-a dus acolo? S-a dus acolo pentru a o lua înapoi și pentru a o întări, asta făcea.

'A căzut în sarcina noastră să o luăm înapoi și să o consolidăm. Și dacă luăm aceste valori ca fiind fundamentale pentru existența noastră, vom învinge în problemele cu care ne confruntăm'.

Președintele a recunoscut ulterior, în timpul unei sesiuni cu tineri oameni de știință și antreprenori, că rușii vor trebui să aștepte un deceniu pentru a trăi mai bine, după ce țara a fost izolată de lume prin sancțiuni din cauza invaziei sale în Ucraina. 

El a fost întrebat de un membru al audienței în timpul sesiunii: "Deci, vom trăi mai bine peste 10 ani?".

Putin a răspuns: "Da, în cele din urmă acest lucru [atingerea obiectivelor pe care le-am stabilit] va duce la o calitate mai bună a vieții".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel