"Putin a făcut un pariu special pe Cernihiv" - consilier al Ministrului de Interne ucrainean

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Putin a făcut un pariu special pe Cernihiv, potrivit unui consilier al Ministrului de Interne ucrainean. Amintim că podul care lega Cernihiv de Kiev a fost aruncat în aer de ruși. Era "drumul vieții", pe unde erau evacuați civilii și livrate ajutoare umanitare. Acum ocupanții trag arme grele pe podul distrus și construiesc treceri pantone peste râul Desna.

"Președintele rus Vladimir Putin a făcut un pariu special pe Cernihiv“. Această opinie a fost exprimată de Anton Gherșcenko, consilier al ministrului de interne, în cadrul unui telejurnal de știri.

"În Mariupol, ocupanții au creat în mod deliberat condiții care fac imposibilă plecarea ucrainenilor, ducându-i în schimb în Rusia și în teritoriile ocupate și pretinzând că ucrainenii sunt mulțumiți de acest lucru. Ucrainenii care au fost scoși din teritoriile ucrainene se pot întoarce în țară doar prin alte țări, cum ar fi Georgia", a spus el.

„Putin a făcut un pariu special pe Cernihiv“

 

Gerashchenko a adăugat că situația din Cernihiv este foarte îngrijorătoare.

"Ocupanții au bombardat noaptea podul peste râul Desna. Există informații că inamicul a început să transporte echipamente grele și să facă treceri pantone acolo. Este probabil ca Putin să fi făcut un pariu special pe acest oraș", a spus el.

În același timp, Gerashchenko a asigurat că amenințarea din partea grupurilor de sabotaj și de recunoaștere a fost aproape complet eliminată.

"Planurile lui Putin de a folosi sabotori au eșuat, toate grupurile de sabotaj au fost distruse", a declarat consilierul ministrului de interne.

După cum relatează UNIAN, în noaptea de 22 - 23 martie, la Cernihiv, invadatorii ruși au aruncat bombe aeriene pe un pod rutier peste râul Desna, care lega orașul de drumul spre Kiev.

Utilizatorii rețelelor de socializare au postat un videoclip cu podul distrus. Acesta arată că una dintre traversele podului a căzut în urma impactului. Informația a fost confirmată și de șeful administrației regionale de stat din Cernihiv, Viaceslav Chaus.

Podul care lega Cernihiv de Kiev, aruncat în aer de ruși

 


Acest pod a devenit "drumul vieții" pentru Cernihiv. Pe măsură ce zborurile de evacuare s-au deplasat dinspre Cernihiv peste el și au fost livrate ajutoare umanitare în oraș, potrivit UNIAN.

Mii de oameni au putut părăsi, pe propriul risc, centrul regional Cernihiv, la periferia căruia se aflau ocupanți ruși încă din primele zile ale războiului.

După cum a declarat cu o zi înainte Ombudsmanul Lyudmila Denisova, periferia orașului Cernihiv este acum complet bombardată de trupele rusești, iar suburbiile în proporție de 60%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel