Ucraina. "Putin a crezut că ne vom preda": o bătrânică din Irpen a povestit cum a supraviețuit lunii de ocupație rusă

Alexandra Curtache |
Data publicării:

O locuitoarea din Irpen, în vârstă de 70 de ani, a trăit sub ocupația rusă timp de aproape o lună și, la câteva zile după eliberarea așezării de către apărătorii ucraineni, a povestit despre experiențele sale.

"Am întâlnit-o pe Lida la ea acasă pe 6 aprilie, la câteva zile după eliberarea Irpenului. Voluntarii i-au dat pâine proaspăt coaptă. Ea a ridicat pâinea la față și a respirat adânc, zâmbind la aromă. Lida, în vârstă de 70 de ani, trăiește singură.

La scurt timp după ce Rusia a lansat invazia Ucrainei, copiii ei au urmat-o într-o mașină, dar au fost nevoiți să se întoarcă când soldații ruși au tras asupra lor. Copiii ei s-au întors pe jos; Lida a insistat să rămână", se arată în declarație.

 

Vecinul, la nevoie se cunoaște

 

Femeia în vârstă a trăit aproape o lună sub ocupația rusă. Ea a împărțit proviziile cu alți vecini, care nu au putut, de asemenea, să plece din cauza ocupației. Potrivit acesteia, era prea periculos să iasă afară, așa că au făcut găuri în gardurile lor pentru a se ajuta cu alimente și a se vizita.

Nu exista apă sau electricitate. Din fericire, exista o fântână.  Dar era foarte frig", a mai spus femeia.

Se remarcă faptul că soldații ruși au venit de două ori în casa femeii, căutând mâncare și medicamente. Sunetele exploziilor erau constante.

"Aveți grijă să scrieți adevărul. Nu vă fie milă de acest monstru Putin. El a crezut că vom renunța, dar noi nu vom renunța niciodată", a spus locuitoarea din Irpen.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel