Pune 4 felii de roșii într-un ghiveci cu pământ. Peste zece zile vei avea parte de o surpriză 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pune 4 felii de roșii într-un ghiveci cu pământ. Peste zece zile vei ave parte de o surpriză
Pune 4 felii de roșii într-un ghiveci cu pământ. Peste zece zile vei ave parte de o surpriză

Dacă îți plac roșiile proaspete, acesta este un truc grozav pentru tine! Cu siguranță știi că nu există nimic mai bun decât roșiile proaspete din propria ta grădină. Oricât de proaspete ar fi de la supermarket sau de la piață, nu există nimic mai plăcut decât să-ți cultivi propriile tale legume. În plus, este distractiv și deloc dificil.

Este ușor și comod mai ales când nu ai chef să mergi la băcănie, ca să cumperi roșii, dar îți este poftă de o salată.

Și la urma urmei, nu trebuie să aștepți o veșnicie ca roșiile să se coacă. În plus, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la cumpărarea semințelor.

Nu rata și: Fă găuri mici în coaja de banană cu un ac! Cu siguranță, te vei amuza când vei decoji fructul

 

Deci, cum spuneam nu trebuie să cumpărați semințe pentru a vă crește propriile roșii. Fiecare roșie pate da naște unei noi plante, deoarece așa funcționează mama natură.

Tot ce ai nevoie este un ghiveci cu pământ, și o roșie  coaptă pe care o tai în câteva felii. Apoi pur și simplu trebuie să pui feliile de roșii în vasul cu pământ.

Vezi si: Îngroapă un ou într-un ghiveci cu pământ și vei rămâne uimit de rezultat: un truc grozav, care merită încercat!

 

Cu siguranță ai observat semințele mici din feliile de roșii. Apoi utilizați un strat subțire de compost sau pământ pentru ghivece pentru a acoperi feliile de roșii. Udă-le din când în când și într-o săptămână sau două vei avea peste cincizeci de puieți mici!

Patru sau cinci plante sunt suficiente. Apoi alegeți-le pe cele mai mari, pentru că adesea sunt cele mai puternice. Asta a fost! Acum poți ă-ți crești singur plantele de roșii!

 

Roșiile, zeci de beneficii pentru sănătate

 

Bogate în antioxidanți și vitamine. Roșiile concurează cu citricele în privința conținutului de vitamina C, dar sunt bogate și în vitamina A și antioxidanți. Beta-carotenul, luteina și licopenul sunt trei dintre substanțele cu un rol important în detoxificarea organismului.

Multi specialiști susțin că vitamina C și antioxidanții se pierd atunci când roșiile sunt gătite și ca este de preferat ca acestea sa fie consumate crude sau gătite cât mai puțin. Alți nutrienți pe care îi conțin roșiile sunt: biotina, potasiul, vitaminele B6, B3 si B1, vitamina E, magneziul, fierul și zincul.

Consultă și: Țineți căpșunele în apă sărată înainte de a le consuma. Un truc care te scapă de multe surprizele neplăcute

Mențin oasele sănătoase.  Roșiile conțin o cantitate considerabilă de calciu și vitamina K. Ambele elemente nutritive sunt esențiale pentru consolidarea sistemului osos și refacerea oaselor în caz de ruptură.

Efecte pentru piele, păr și unghii.  Antioxidanții din roșii pot curata tenul acneic, mixt sau gras. Poți prepara o mască pentru față din pulpa roșiilor sau te poți clăti o dată pe săptămână cu suc de roșii. Pielea este ajutată și din interior, consumul regulat de roșii ajutând celulele din tegumente să se regenereze, grăbind eliminarea toxinelor.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel