Îngroapă un ou într-un ghiveci cu pământ și vei rămâne uimit de rezultat: un truc grozav, care merită încercat!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Îngroapă un ou într-un ghiveci cu pământ și vei rămâne uimit de rezultat - un truc grozav, care merită încercat!
Îngroapă un ou într-un ghiveci cu pământ și vei rămâne uimit de rezultat - un truc grozav, care merită încercat!

A îngropa un ou într-un ghiveci de flori sună cam ciudat. Îi auzim deja pe unii spunând: "Va crește un pui din asta?". Desigur, nu este cazul, dar are un alt mare beneficiu. Citiți în continuare pentru a afla în ce constă acest truc grozav. Cu siguranță merită încercat!

 

 

Puneți puțin pământ într-un ghiveci pentru flori și așezați un ou deasupra. Apoi adăugați mai mult pământ deasupra oului și sădiți planta aleasă de dvs., așa cum ați face de obicei.

După un timp, oul va începe să se descompună și să acționeze ca un îngrășământ natural. Oul îngropat trebuie să fie crud, nu fiert.

Nu mai aruncați cojile de ouă. Motivele geniale pentru care ar trebui să le folosiți în grădină

Crezi că un ou crud întreg este puțin prea mult? Apoi, puteți folosi pur și simplu cojile de ouă ca îngrășământ natural. Cojile de ou sunt bogate în calciu, azot și acid fosforic. Toate aceste substanțe stimulează creșterea plantelor tale.

Solul potrivit este foarte important atunci când cultivați plante în grădină. De aceea, ar trebui să puneți un ou în ghiveci, împreună cu planta pe care doriți să o creșteți.

Nu mai arunca coaja de portocală. 7 întrebuințări mai puțin cunoscute pe care nu le știai

Desigur, există zeci de substanțe chimice care pot fi folosite pentru a stimula creșterea plantelor, dar acestea sunt adesea sunt foarte scumpe. În plus, pot fi și dăunătoare. De aceea este mult mai bine să optezi pentru soluții mai ecologice. O astfel de soluție presupune îngroparea unui ou în pământ.

Îngroapă un ou într-un ghiveci cu pământ și vei rămâne uimit de rezultat

 

Puteți utiliza cojile de ouă în mai multe scopuri, deoarece ele reprezintă o resursă minunată pentru însămânțare, îmbunătățirea solului, combaterea dăunătorilor.

Cum putem scăpa de furnicile din casă cu un insecticid natural, făcut în bucătărie: Bicarbonatul și lămâia au concurență

Vremea rece și umedă atrage o mulțime de limacși, care ronțăie frunzele abia răsărite. Ca să-i combateți, încercați să folosiți cojile de ouă, mărunțite grosolan, care irită părțile inferioare ale limacșilor și melcilor

Cojile mărunțite de ouă reprezintă o alternativă excelentă a reziduurilor de alge. Pur și simplu presărați-le pe suprafața solului, în jurul plantelor vulnerabile, repetând această procedură după ploaie.

Elimină mirosurile neplăcute din bucătărie în doar 15 minute cu zero costuri. Ai nevoie de un singur ingredient

Toată lumea știe că ouăle au un miros distinct, pe care rumegătoarele nu-l suportă. Răspândiți coji sparte de ouă în jurul grădinii, ca să țineți rumegătoarele la distanță.

Putregaiul este cauzat de carența de calciu, a roșiilor, ardeilor și vinetelor. Cojile de ouă pot fi un îngrășământ minunat pentru plantele predispuse la putregaiul apical. Mărunțiți 4 coji uscate de ouă și să le adăugați în solul din jurul plantei, atunci când o sădiți. Odată cu descompunerea lor planta va obține calciul necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel