Pufoasă, moale și parfumată. Rețeta celei bune omlete, plină de savoare și mulți antioxidanți 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pufoasă, moale și parfumată. Rețeta celei bune omlete, plină de savoare și mulți antioxidanți 
Pufoasă, moale și parfumată. Rețeta celei bune omlete, plină de savoare și mulți antioxidanți 

Omleta este nelipsită de pe mesele noastre, mai ales imediat după sărbători. Acest fel de mâncare poate fi gătită și cu carne, și cu legume și brânză, fiind la fel de gustoasă.  

Omleta se face rapid, este sățioasă, fiind o alternativă la bucatele tradiționale. În acest articol, vom prezenta rețeta unei omlete cu un ingredient deosebit de apreciat. Moale și parfumată, iată omleta pe care nu o vom uita: este bună și sănătoasă.

Pentru a pregăti omleta care devine populară în întreaga lume, vom avea nevoie de:

5/6 ouă mai bine dacă sunt uriașe;

60 g slănină afumată tăiată cubulețe;

3 vinete;

cașcaval ras;

2 roșii;

usturoi și pătrunjel;

ulei de măsline extra virgin;

sare si piper.

Cantitățile se refera la prepararea unei omlete pentru aproximativ patru persoane.

Pufoasă, moale și parfumată. Rețeta celei bune omlete, plină de savoare și mulți antioxidanți. PREPARAREA

 

 

Nu doar vinete, ci și roșiile, usturoiul și pătrunjelul din această omletă, vor fi cuprinse de aroma de slănină afumată. Să vedem pașii pregătirii.

Dacă folosim vinete proaspete, după ce le spălăm, le tăiem cubulețe, le aranjam pe o farfurie și le stropim cu sare. Ca să iasă tot lichidul din vinete, punem deasupra lor un vas, pentru aproximativ o oră.

Încercați și: Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde. Rețeta simplă și rapidă, ideală pentru un mic dejun rapid

Luăm o tigaie în care punem un strop de ulei și călim puțin usturoiul, pe care îl scoatem e o farfurie. În uleiul în care am călit usturoiul adăugăm vinetele pe care, mai întâi, le stoarcem de lichid și le tamponăm cu hârtie absorbantă. Vinetele prăjite le scoatem într-un vas.

Vedeți și: Omleta cu macaroane, un deliciu! Va deveni slăbiciunea ta. Se pregătește rapid și ușor

În aceeași tgaie, prăjim apoi slănina și roșiile tocate. Adăugați puțin piper. A venit momentul să punem slănină și roșii, plus vinetele prăjite anterior. Sotăm bine toate ingredientele câteva minute.

Ați putea încerca și. Omletă de dovleac și cartofi la cuptor: dietetică și foarte gustoasă. Doar 200 de calorii pentru o porție sățioasă

În acest moment începem să batem ouăle într-un bol, adăugând pătrunjel, cașcaval ras. Potriviți omleta de sare și piper. Respectăm procedeul clasic și întoarcem omleta pe ambele părți pentru a se găti uniform. Omleta noastră gustoasă și bogată în nutrienți este gata! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel