Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde. Rețeta simplă și rapidă, ideală pentru un mic dejun rapid

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde. Rețeta simplă și rapidă, ideală pentru un mic dejun rapid
Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde. Rețeta simplă și rapidă, ideală pentru un mic dejun rapid

Unul dintre felurile de mâncare de referință ale gastronomiei spaniole este omleta cu cartofi. Această rețetă simplă, dar delicioasă de cartofi și ouă nu s-a demodat niciodată și a devenit preparatul vedetă al multor bucătării. Fie ca este vorba de omleta de cartofi cu ceapă sau fără ceapă, este un preparat care se consumă de obicei des și, odată ce reusești să înveți trucul de a o întoarce în tigaie, prepararea ei este destul de simplă.

Totuși, persoanele care fac de obicei omleta de cartofi de mai multe ori au constatat că bucătăria ajunge să fie plină de grăsime din cauza cantității mari de ulei care trebuie folosit atât pentru prăjirea cartofului, cât și pentru a termina de gătit omleta. De aceea, StiriDiaspora.ro vă oferă o rețetă de omletă de cartofi la cuptorul cu microunde care va rezolva toate aceste probleme uleioase.

Citește și Omletă spaniolă cu cartofi. Rețeta genială obținută din câteva ingrediente simple

Sunt necesare doar patru linguri de ulei. Vorbim despre cum se face omleta de cartofi la cuptorul cu microunde, o tehnică care este din ce în ce mai folosită datorită simplității și vitezei sale.

 

Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde - Ingrediente

 

600 de grame de cartofi 

4 ouă mari 

1 ceapă mică

50 de mililitri de ulei de măsline

Sare după gust

Ceapa este opțională, în funcție de gustul mesenilor. Este întotdeauna indicat să folosiți ulei de măsline, deși se poate face și cu ulei vegetal.

Încearcă și Omletă dulce cu mere. Delicioasă, rapidă și dietetică. O porție are doar 100 de calorii

Gradul de gătire al omletei depinde de gustul personal al fiecăruia. Dacă doriți ca omleta să fie suculentă și puțin gătită, 3 minute pe fiecare parte vor fi suficiente. Dacă, în schimb, vrei omleta bine făcută, ar trebui să fie cam 6 minute pe fiecare parte.

 

Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde - Mod de preparare

 

Primul lucru de făcut este să pregătiți cartofii. Pentru asta vom alege cartofii mai alungiți astfel încât feliile să aibă o dimensiune asemănătoare. În continuare spălăm bine cartofii pentru a îndeparta toate resturile de pământ pe care le pot avea.

Apoi, curățăm cartofii și îi tăiem felii, asigurându-ne că grosimea este întotdeauna aceeași, astfel încât la gătire să rămână toți la fel ca textură.

Curățăm ceapa și o tăiem fâșii julienne, asigurându-ne de asemenea că este o tăietură obișnuită și fină.

Trebuie să avem un vas sau un recipient potrivit pentru cuptorul cu microunde și, pe acea suprafață, să punem cartoful și ceapa deja pregătită în felii. Vom turna și cele patru linguri de ulei de măsline și amestecăm astfel încât cele două ingrediente să fie unse.

Acum este momentul să băgați la microunde. Pentru a face acest lucru, trebuie sa avem folie de plastic transparentă, cu care vom acoperi vasul care conține cartofii și ceapa.

Vezi și Omleta fără ouă. O rețetă delicioasă pentru un mic dejun sănătos. O porție are doar 180 de calorii!

Trebuie să punem vasul în cuptorul cu microunde la o putere de 800 w timp de 15 minute. În acest fel vom face omleta de cartofi în cuptorul cu microunde fără tigaie și vom face ca cartoful și ceapa să se găteasca și să se înmoaie.

Vom vedea cum se umfla după 15 minute, este normal. După ce a trecut timpul, trebuie să scoatem vasul, să scoatem folia și să verificăm dacă ingredientele sunt fierte. Dacă da, punem deoparte, dacă nu, îl mai putem pune câteva minute.

Cu ingredientele deja gata, trebuie să punem cele patru ouă sparte într-un recipient și să le batem până se amestecă bine albușul și galbenușul. În continuare adăugăm cartoful și ceapa fierte la microunde și amestecăm totul bine pentru ca oul să fie bine integrat. Sărăm după gust și ne pregătim să facem omleta de cartofi cu ceapă la microunde.

Într-o tigaie antiaderentă așezăm un strop de ulei, pe care trebuie să îl distribuim în jurul tigăii cu ajutorul unei pensule de bucătărie sau hârtie absorbantă și o punem la încălzit.

Când tigaia este suficient de fierbinte, trebuie să adăugăm amestecul de ou, ceapă și cartofi și lăsăm să se rumenească, făcând mici mișcări circulare pentru a ne asigura că nu se lipește de suprafață.

Citește și Omletă spaniolă pufoasă cu usturoi. Rețeta simplă a unui preparat plin de aromă și savoare

Când omleta începe deja să fie coagulată și aurie pe o parte, avem două variante. Dacă avem experiența, putem întoarce direct cu tigaia. Dacă, în schimb, încă perfecționăm tehnica, putem folosi o farfurie sau același capac al tigăii pentru a întoarce omleta și a termina de rumenit pe cealaltă parte.

Odată ce omleta de cartofi este gata, trebuie doar să o lași să se odihnească câteva minute. Vei savura în mult mai puțin timp și cu mai puțină grasime, o omletă la microunde demnă de cele mai bune bucătării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel