Omletă dulce cu mere. Delicioasă, rapidă și dietetică. O porție are doar 100 de calorii

Nicoleta Baciu / 13 iun 2021, 15:00 Salveaza PDF Comentarii
Omletă dulce cu mere. Delicioasă, rapidă și dietetică. O porție are doar 100 de calorii
Omletă dulce cu mere. Delicioasă, rapidă și dietetică. O porție are doar 100 de calorii

Rețeta pe care o prezentăm azi se face ușor și rapid. Acestă rețetă este destul de veche și pe placul copiilor. De ce să nu înlocuiți atunci dulciurile din magazin cu această omletă neobișnuită și excelentă?  

Ingrediente pentru zece porții:

cinci ouă;

doua mere;

250 mililitri de lapte;

100 de grame de făină;

10 grame de ulei;

10 grame de stevie (este un îndulcitor de origine vegetală) sau 20 de grame de zahăr normal;

 scorțișoară; 

zahăr pudră (dar nu este obligatoriu).

 

Omletă dulce cu mere. Delicioasă, rapidă și dietetică. O porție are doar 100 de calorii. Mod de preparare

 

Merele se curăță, se taie cubulețe de aproximativ doi centimetri. Puneți cuburile să se rumenească într-o tigaie anti aderentă cu un strop de ulei, timp de aproximativ zece minute. După 10 minute, opriți focul și lăsați-le să se răcească.

 

Vedeți și rețeta: Omleta fără ouă. O rețetă delicioasă pentru un mic dejun sănătos. O porție are doar 180 de calorii!

 

Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri. Albușurile se bat cu un mixer, până la rigidizare. Gălbenușurile se mixează cu un tel împreună cu laptele, făina, stevia și scorțișoara.

Vedeți și: Prăjitură cu mere și semințe de pin. Rețeta unui desert delicat și parfumat. Acest ingredient îi va da o savoare deosebită

Apoi, albușurile bătute se încorporează, cu o spatulă, în compoziția de gălbenușuri. Amestecul se toarnă în tigaia cu merele, se nivelează cu o spatulă, se acoperă cu un capac și se lasă la un foc mediu, timp de cinci minute.

Vă sugerăm și pregătiți și: Tort de ciocolată. Fără făină și fără unt, gata în 5 minute. Rețeta unui desert, care se prepară la cuptorul cu micorunde

După 5 minute, întoarceți omleta pe cealaltă parte și o mai țineți pe aragaz încă cinci minute. După ce s-a rumenit e ambele părți, omleta se lasă să se răcească, apoi se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy