Tort de ciocolată. Fără făină și fără unt, gata în 5 minute. Rețeta unui desert, care se prepară la cuptorul cu micorunde

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort de ciocolată. Fără făină și fără unt, gata în 5 minute
Tort de ciocolată. Fără făină și fără unt, gata în 5 minute

Ce se întâmplă dacă aveți o mare poftă de un desert, dar aveți foarte puțin timp la dispoziție? Renunțați la idee? Nu. Mai bine optați pentru această rețetă care va satisface dorință de o prăjitură de ciocolată. Torul de ciocolată se servește, pe o terasă, cu prietenii. Poate fi acompaniat de o ceașcă de cafea aromată.

Ingrediente pentru cinci porții:

 50 mililitri de lapte;

50 de grame de ciocolată neagră;

10 grame de fulgi de ciocolată;

patru linguri de pudră de cacao neîndulcită;

două banane;

două ouă;

o linguriță de praf de copt;

câteva picături de stevie, sub formă lichidă.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 

 

Tort de ciocolată. Fără făină și fără unt, gata în 5 minute. Mod de preparare

 

Mai întâi curățați bananele, le tăiați felii și le puneți în paharul blenderului. Apoi adăugați pudra de cacao, ouăle și praful de copt. Porniți mixerul și amestecați bine toate ingredientele.

S-ar putea să vă placă și rețeta: Prăjitură cu mere la cană. Un desert delicios, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii  

Odată ce amestecul va atinge o consistență catifelată și omogenă, opriți mixerul și adăugați câteva picături de stevie.  Apoi adăugați chipsurile de ciocolată și amestecați compoziția cu o lingură.

Vedeți și:  Chec din iaurt și făină de cocos. Rețeta unui desert ușor, rapid și cu doar 190 de calorii 

Acum luați un bol potrivit pentru cuptorul cu microunde, ungeți-l cu unt (sau un strop de ulei) și turnați amestecul de mai sus în el. Bolul se dă la cuptorul cu microunde și tortul de ciocolată de gătește, la putere maximă, timp de cinci minute. Când torul este gata, se scate din cuptor și se răstoarnă pe o farfurie.

Acum pregătim glazura: în alt bol se bun bucățile de ciocolata neagră, peste care se adaugă 50 ml de lapte. Bolul se introduce în cuptorul cu micorunde, ca să se topească ciocolata, amestecată cu lapte.

Încercați și: Negresă din vinete coapte și ciocolată. Rețeta unui desert absolut delicios și original. Toți musafirii vor cere o felie în plus

După ce s-a topit glazura de ciocolată, se toarnă peste tortul deja gata. Nu ne rămâne decât să așteptăm ca torul să se răcească și îl putem servi cu familia. Poftă bună!

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel