Omletă spaniolă cu cartofi. Rețeta genială obținută din câteva ingrediente simple

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Omletă spaniolă cu cartofi
Omletă spaniolă cu cartofi

Iată o provocare: Poți numi un fel de mâncare care poate fi consumat ca gustare, aperitiv și fel principal, care este la fel de delicios atât cald, cât și rece? Omleta spaniolă cu cartofi este răspunsul firesc, fiind un preparat excelent de consumat la orice oră din zi sau din noapte, la fel de potrivit pentru gustarea copilului ca și alături de o băutură tare. 

Omleta spaniolă din cartofi este una dintre acele mâncăruri rare care demonstrează cum câteva ingrediente simple pot fi transformate într-un deliciu culinar. Poate părea greu de crezut că o omletă cu ouă și cartofi poate fi atât de bună, dar atunci când este făcută bine, "tortilla espanola" este una dintre cele mai grozave mâncăruri cu ouă. Nu e de mirare că spaniolii găsesc aproape orice scuză pentru a o mânca.

Ingrediente


- 8 ouă mari

- un sfert de linguriță de sare, după gust

- 2 căni (475 ml) de ulei de măsline extravirgin

- 700g cartofi aurii, decojiți, tăiați în două și feliați subțire transversal

- (350 g) ceapă galbenă, tăiată felii subțiri

- 1 ceașcă de sos Aioli pentru servire

Te-ar putea interesa și: Ciuperci murate, rețeta clasică a bunicii, testată în timp: Am aflat secretul murăturilor care rămân tari peste iarnă

Mod de preparare. Cum să faci cea mai tare omletă spaniolă cu cartofi

 

Într-un castron mare, bateți energic ouăle cu un vârf mare de sare până devin spumoase. Dați-le deoparte.

Între timp, luați o tigaie antiaderentă și încălziți uleiul la foc mediu-mare până când devine strălucitor. Adăugați cartofii și ceapa. Acestea ar trebui să se prăjească ușor în ulei. Reglați focul pentru a menține un clocot ușor, gătiți, amestecând din când în când, până când cartofii și ceapa se înmoaie bine, aproximativ 25 de minute. Scurgeți cartofii și ceapa de excesul de ulei. Păstrați uleiul rămas.

Transferați cartofii și ceapa într-un castron termorezistent și asezonați generos cu sare, amestecând bine pentru a le combina. Bateți energic ouăle apoi adăugați cartofii și ceapa și amestecați până se omogenizează. Se lasă deoparte timp de 5 minute.

Între timp, curățați tigaia. Adăugați 3 linguri (45 ml) de ulei și așezați-o la foc mediu-mare.

Puneți amestecul de ouă în tigaie și gătiți, rotindu-l și scuturându-l rapid, până când fundul și părțile laterale încep să se întărească, aproximativ 3 minute. Folosind o spatulă termorezistentă, presați marginile pentru a începe să formați forma de tortilla. Continuați să gătiți, ajustând focul pentru a preveni arderea părții inferioare, până când începe să se întărească pe margini, încă aproximativ 3 minute.

Așezați o farfurie mare și plată răsturnată sau un capac deasupra tigăii, așezați mâna deasupra (folosind un prosop de bucătărie dacă sunteți sensibil la căldură) și, printr-o mișcare foarte rapidă, răsturnați omleta spaniolă de cartofi pe ea.

Adăugați încă 1 lingură de ulei în tigaie și puneți-o din nou pe foc. Puneți cu grijă omleta înapoi în tigaie și continuați să gătiți până când a doua parte începe să se întărească, aproximativ 2 minute. Folosiți o spatulă de cauciuc pentru a apăsa din nou părțile laterale de jur împrejur, pentru a forma un rotund.

Continuați să gătiți până când se rumenește ușor pe a doua parte, dar este încă fragedă în mijloc. Dacă doriți, puteți întoarce omleta spaniolă cu cartofi de încă 2 sau 3 ori în aceste ultime minute de gătire, ceea ce ajută la gătirea mai uniformă a centrului și la întărirea formei.

Scoateți cu grijă omleta spaniolă din cartofi pe o farfurie curată și lăsați-o să stea cel puțin 5 minute înainte de a o servi cu aioli.

Acest preparat poate fi tăiat în felii sau cuburi pentru o gustare de mărimea unui aperitiv. Este la fel de bună, dacă nu chiar mai bună, la temperatura camerei. Resturile de "tortilla espanola" pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.

Uleiul rămas poate fi folosit la alte mâncăruri, având are o aromă excelentă datorită gătitului îndelungat cu cartofi și ceapă.

Poftă bună!

Nota

Această rețetă de omletă spaniolă cu cartofi folosește mult ulei de măsline, dar este necesar pentru a găti corect cartoful și ceapa și adaugă o aromă excelentă la mâncare. Vestea bună este că aici puteți opta pentru un ulei mai puțin scump, deoarece prăjitul neutralizează nuanțele unui ulei de calitate superioară, iar, după etapa de scurgere, puteți refolosi uleiul rămas în alte mâncăruri (și este extra delicios cu aroma de ceapă și cartof infuzată în el).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel