PSD „inventează dușmani artificiali”. Teodorovici „a inventat un cuvânt nou”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deputatul PNL Lucian Heiuş a declarat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, că PSD inventează „duşmani artificiali”, iar prin aplicarea Ordonanţei de urgenţă 114/2018 ministrul de Finanţe a inventat un cuvânt nou - robiruri, care reprezintă „birurile suplimentare introduse de Guvern”.

„Domnule ministru, v-am pregătit un set de întrebări, dar mi-am dat seama că aceste întrebări trebuie puse domnului consilier Darius Vîlcov, acest consilier toxic care de doi ani de zile face experimente pe economia României. Acest om care conduce de facto Ministerul de finanţe, acest om despre care am aflat că are şi un doctorat în economie, bineînţeles puţin plagiat, dar nu contează prea mult, spune că el nu are nici măcar un cont bancar, el spune că primeşte banii de la Guvern direct în plic.

E greu să plăteşti cu cardul tablouri şi lingouri de aur. Dar dvs. domnule ministru, un om în care băncile au avut încredere, v-au dat 5 credite în valoare de 800 mii de euro, să spuneţi că nu aveţi încredere în sistemul bancar? Eu vă înţeleg că astăzi vă este greu să mergeţi lună de lună să daţi 5 mii de euro rată să rambursaţi creditul, dar la momentul respectiv banca v-a dat nişte bani (...)”, a afirmat Heiuş, la dezbaterea „Ora Guvernului”, unde a fost invitat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a vorbi despre efectele OUG 114/2018.

Citește și PNL, despre OUG 114: Scumpește tot și fură ce li se cuvine pensionarilor

El a adăugat că prin OUG 114 sunt introduse biruri suplimentare.

„De peste doi ani de zile constatăm că PSD inventează duşmani artificiali: capitalurile străine, patronii, Soros, băncile, mai nou. Şi toate acestea pentru ce? Pentru a păcăli oamenii. Prin ordonanţa 114 aţi inventat un cuvânt nou: robiruri, căruia poate o să-i facem o definiţie frumoasă în comisia de buget. Ce este robirul? Biruri suplimentare introduse de Guvernul PSD peste impozitele şi taxele pe care le plătesc românii. (...)

Domnule ministru, eu ştiu că pe dumneavoastră nu vă interesează foarte mult că cursul euro a crescut într-o lună de zile de la 4,63 la 4,75, nu vă interesează că aţi introdus un impozit de 2% pe cifra de afaceri la companiile din energie, nu vă interesează un impozit de 3% la companiile de telecomunicaţii, nu vă interesează câte probleme aţi creat prin introducerea salariului minim de 3.000 de lei la companiile din construcţii, chiar vă doriţi să distrugeţi pilonul II de pensii, mai mult, aţi reuşit să plafonaţi chiar şi indemnizaţiile veteranilor, aşa ceva este greu de acceptat”, a mai spus deputatul liberal.

El l-a îndemnat pe Teodorovici să se întrebe dacă merită orgoliu de a fi ministru.

Citește și Oficial BNR: Cei 7 administratori din Pilonul II de pensii ar putea să se RETRAGĂ din România din cauza 'ordonanţei lăcomiei'

„Vă rog un singur lucru, (...) uitaţi-vă în oglindă şi întrebaţi-vă: merită oare orgoliul de a fi ministru, să vă sacrificaţi prestigiul pe care îl aveaţi în ochii economiştilor girând toate bazaconiile fiscale pe care le face Guvernul Dăncilă?”, a mai spus Heiuş.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel