Oficial BNR: Cei 7 administratori din Pilonul II de pensii ar putea să se RETRAGĂ din România din cauza 'ordonanţei lăcomiei'

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un oficial BNR trage un semnal de alarmă în legătură cu fondurile de pensii private.

Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale a României, susţine că din informațiile lui, din cauza ordonanţei 114/2018, numită și taxa pe lăcomie de către guvernanți,fondurile de pensii private se gândesc să se retragă din România.

"OUG 114 le cere administratorilor fondurilor de pensii să aducă pe parcursul unui singur an majorări de capital de circa 800 milioane de euro, de 11 ori mai mult. Totodată, această sumă este de 2 ori mai mare decât suma tuturor comisioanelor brute încasate înultimii 11 ani. În acelaşi timp, OUG 114 reduce cu 70% nivelul maxim al comisioanelor ce pot fi percepute. În aceste condiţii, din ce înţeleg eu din discuţiile cu Asociaţia Pensiilor Private că marea majoritate, dacă nu cumva toate cele 7 societăţi se gândesc să se retragă din România", a declarat Valentin Lazea, potrivit zf.ro.

Lazea susține că sunt afectate investițiile pe bursă, pensiile decente pentru 7 milioane de participanți și finanțarea Guvernului de către fondurile de pensii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel