PSD depune moțiuni simple împotriva miniștrilor PNL ai Sănătății, Muncii și Dezvoltării

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat, astăzi, că social-democrații au decis să depună trei moțiuni simple, împotriva ministrului Sănătății, Victor Costache, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și a „ministrului grindă, de la Dezvoltare”, Ion Ștefan.

„În perioada următoare vom depune moțiuni simple, atât la Senat, cât și la Cameră, vom începe cu moțiuni împotriva ministrului Sănătății, Muncii și a ministrului grindă, de la Dezvoltare", a spus Alfred Simonis.

Chestionat despre motivele care stau la baza acestor moțiuni simple, Simonis a zis că „există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate".

„Evident, la Ministerul Sănătății, acest ministru trebuie demis sau să își dea demisia, pentru că există riscul practic a privatizării sistemului de Sănătate și nu ne permitem ca într-o țară unde nu toți oamenii își permit un tratament în sistemul privat să existe un sistem care nu va avea fonduri suficiente pentru sistemul public și să se aloce din ce în ce mai mulți bani la sistemul privat, sistem care îl plătește pe ministrul Sănătății cu sume importante", a argumentat el.

 

Bodog propune PNL-ului interzicerea oricărui tip de coplată pentru programele naționale de sănătate 

 

Fostul minsitru al Sănătății Florian Bodog propune PNL-ului interzicerea oricărui tip de coplată pentru programele naționale de sănătate și suplimentarea bugetului, astfel liberalii vor demonstra că ordonanța aflată în dezbatere publică referitoare la spitalele private „nu e o altă afacere PNL".

Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor publici

Totodată, mai mulți social-democrați s-au arătat nemulțumiți de afirmațiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, referitoare la vârsta de pensionare, considerând că aceasta îi etichetează pe români ca fiind „puturoși".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel