Proteste masive la Budapesta, pentru a cincea zi consecutiv: "Orban, du-te dracului!" - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Ungariei, Budapesta, pentru a cincea zi consecutiv, împotriva unei reforme fiscale a guvernului Viktor Orban, scrie AFP.

Aceste manifestaţii, primele de la realegerea liderului conservator în aprilie, au început marţi după ce parlamentul a adoptat o reformă fiscală despre care protestatarii spun că va creşte impozitele pentru sute de mii de mici comercianţi.

"Orban, du-te te dracului!', au scandat unii manifestanţii dintre miile care s-au aflat sâmbătă în centrul Budapestei.

"Este o nebunie ceea ce au făcut ei (guvernul). Asta nu va aduce nimic la buget", a declarat pentru AFP o manifestantă, Ilona Pusztai, o avocată în vârstă de 37 de ani.

 

 

"Guvernul continuă să prevadă măsuri de austeritate, dar oamenii nu mai pot suporta", a spus altul, Zoltan Gemesi, un profesor de 68 de ani.

Vineri, Viktor Orban a apărat reforma contestată, "bună şi necesară", în opinia sa.

Ţara, care se află în discuţii cu Bruxellesul cu privire la fonduri de susţinere a economiei, suferă de o inflaţie ridicată şi a văzut devalorizarea monedei naţionale.

Guvernul a anunţat miercuri o "stare de urgenţă" pentru a răspunde crizei energetice cauzate de războiul din Ucraina, cu o creştere planificată a producţiei de cărbune şi un apel către gospodării să-şi restricţioneze consumul.

Printre măsurile avute în vedere, persoanele care consumă mai multă energie decât media vor trebui să o plătească la preţul pieţei, şi nu la un tarif puternic subvenţionat de stat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel