Românii, în stradă, împotriva măștilor. Proteste anunţate în plină pandemie: "Vineri, în piața Universității"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

În mediul online au apărut mai multe grupuri care se declară împotriva măsurilor sanitare stabilite de autorităţi. Una dintre comunităţile care a apărut pe Facebook se numeşte "Fără Botniţă" şi îndemnă, prin mesaje, la nepurtarea măştii de protecţie în spaţiile publice. În plus, mai multe persoane se fotografiază fără mască în locuri în care aceasta este obligatorie. 

 

Astfel, vineri, 19 septembrie, ar urma sa se organizeze, în mai multe oraşe din ţară, proteste împotriva purtării măştii de protecţie în şcoli de către copii. În Bucureşti, protestul intitulat "Şcoala nu e puşcărie!" se va desfăşura în Piaţa Universităţii, iar participanţii speră să se strângă peste 20.000 de persoane. În Oradea are loc protestul pe platoul Casei de cultură a sindicatelor. Un protest similar se anunţă şi în Braşov, dar şi la Constanţa, potrivit postărilor care circulă pe mai multe site-uri de socializare. Utilizatorii distribuie mesaje precum "Stop masca!" sau "Copiii au dreptul să respire la şcoală!".

De asemenea, a fost iniţiată o petiţie numită "Fără mască în sălile de clasă!" şi care a strâns deja peste 3.800 de semnături. "Semnaţi PRIMA petiţie online pentru a permite copiilor noştri să nu poarte masă în timpul orelor de curs, în scoli, grădiniţe sau orice unităţi publice sau private de învăţământ", au precizat iniţiatorii petiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel