Protest uriaș în Spania. Șoferii au ieșit în stradă din cauza scumpirii carburanților: "Greva pe perioadă nedeterminată"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Sunt proteste de amploare în Spania. Transportatorii anunță o grevă pe termen nedeterminat ca urmare a scumpirii carburanților. 

Șoferii de camioane au declarat că vor continua o grevă planificată iniția pentr 12 zile „la nesfârșit” după ce o întâlnire cu ministrul spaniol al Transporturilor s-a încheiat prin respingerea unui pachet de sprijin de 1 miliard de euro (1,10 miliarde de dolari) menit să amortizeze din scumpirea carburanților, ceea ce a cauzat lipsuri în cazul unor produse. 

Ministrul Raquel Sanchez a anunțat măsurile, care includ o reducere de 0,20 euro pe litru de combustibil și un bonus de 1.200 de euro, după discuții  care s-au întins pe parcursul întregii nopți cu asociațiile de transport.

Dar, în câteva ore, Platforma pentru Apărarea Transporturilor, grupul neoficial de camionagii care a lansat greva pe 14 martie și care a fost exclus de la negocierile cu guvernul, a respins propunerea și a început să blocheze bulevardul central La Castellana din Madrid. 

Spania spune că nu va asigura măsuri tranzitorii, ci va veni cu un pachet de legi



„Din păcate, vom continua greva”, a declarat liderul protestatarilor, Manuel Hernandez, reporterilor după întâlnirea cu Sanchez vineri seară.

El a spus că protestul va continua „la nesfârșit” dacă ajutorul guvernamental nu va fi implementat imediat.

„Nu mai facem bani pentru că nu ne acoperim costurile”, a spus el.

TVE a raportat că, potrivit lui Hernandez, ministrul Transporturilor i-a spus că ajutoarele pe care le cer transportatorii vor fi oferite printr-un „proiect de lege” în următoarele luni și că până atunci nu poate aproba măsuri tranzitorii pentru a garanta trecerea peste scumpirile carburanților. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel