PROTEST în Parlament. Liberalii au banderole albe în semn de solidaritate cu magistrații

Parlamentarii PNL poartă, astăzi, banderole albe în semn de solidaritate cu protestul magistraţilor împotriva OUG 7.

„Am recomandat reprezentanţilor PNL, în special parlamentarilor, europarlamentarilor, ca astăzi să purtăm aceste banderole în semn de solidaritate cu protestul magistraţilor împotriva OUG 7, pentru că astăzi va avea loc un protest amplu în foarte multe Parchete, în foarte multe judecătorii, tribunale, iar mesajul nostru este unul de solidaritate şi de susţinere a revendicărilor legitime ale magistraţilor, mai precis abrogarea OUG 7 şi desfiinţarea acestei Secţii speciale de investigare a infracţiunilor realizate de magistraţi care a căpătat aspectul unui pluton de execuţie al magistraţilor independenţi, în care comanda foc o dă ministrul Justiţiei la ordinul lui Dragnea”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Citește și PROTEST în Piața Victoriei. 10.000 de ROMÂNI au ajuns la Ministerul Justiției (VIDEO + LIVE TEXT)

Întrebat dacă PNL va iniţia şi alte acţiuni, el a răspuns pozitiv.

„Suntem într-o campanie de informare pentru ca cetăţenii români să cunoască despre ce e vorba în OUG 7 şi în alte OUG care au fost emise pe şestache de Guvern, iar punctul de vedere al PNL este simplu: noi susţinem independenţa justiţiei, funcţionarea puterii judecătoreşti ca o putere de sine stătătoare în stat, susţinem accesul liber al cetăţenilor la justiţie şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români”, a mai spus Orban.

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a precizat că miercuri are loc la Paris şedinţa Comisiei de monitorizare a APCE, pe agenda căreia se află solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru redactarea unei opinii în legătură cu OUG 7, OUG 90 şi OUG 92.

Citește și Magistrații RĂSPUND invitației premierului: "Independența justiției NU SE NEGOCIAZĂ!"

„Este un semn pozitiv şi apreciem în mod evident reacţia foarte rapidă a partenerilor noştri europeni în legătură cu solicitarea noastră pentru redactarea acestei opinii. Acest lucru demonstrează fără niciun dubiu că oficialii europeni şi partenerii europeni ai acestei ţări înţeleg foarte bine gravitatea situaţiei generată de adoptarea acestei Ordonanţe, care în mod intenţionat induce haos în întregul sistem judiciar. (...) Este nevoie urgentă de corectarea acestei situaţii”, a spus Stroe.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24