Protest în fața a două fabrici austriece de lemn, de la Sebeș 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un protest cu câteva sute de oameni a avut loc la Sebeș, în fața a două fabrici prelucrătoare de lemn cu acționar austriac. 

Câteva sute de membri şi simpatizanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au protestat duminică la Sebeş, în faţa a două fabrici deţinute de companii austriece, prilej cu care liderul partidului, George Simion, a anunţat că astfel de acţiuni vor avea loc şi la băncile austriece prezente în România.

"Continuăm boicotul. Am început (protestul - n.r.) cu benzinăriile, continuăm cu fabricile de lemn şi vom boicota şi băncile austriece, ca să înţeleagă Austria, să înţeleagă orice ţară din Europa că noi, românii, nu suntem cetăţeni de mâna a doua", a spus, în faţa protestatarilor, George Simion.

Protestul de la Sebeş, desfăşurat concomitent, potrivit lui Simion, cu un altul în judeţul Suceava şi cu un altul în Viena, a fost anunţat anterior de liderul AUR pe reţelele sociale.

"Stop mafia politică", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Hoţii, hoţii", "Stop jafului naţional" au fost câteva din mesajele scandate de către protestatari. Aceştia au purtat drapele tricolore şi steaguri cu însemnele partidului.

Protestul a avut loc în fața fabricilor Kronospan și Timber



După ce au protestat iniţial în faţa platformei industriale deţinute de Kronospan, oamenii au plecat în marş spre cea deţinută de HS Timber Group.

În debutul protestului, traficul rutier a fost blocat de către participanţi la intrarea în Sebeş dinspre Alba Iulia. La solicitarea jandarmilor să elibereze carosabilul, protestatarii s-au îndreptat spre un teren din apropierea fabricii, nu înainte ca unii dintre ei să scandeze sloganuri împotriva forţelor de ordine.

Acţiunea de protest de la Sebeş nu a fost autorizată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel