Protest în fața MAE, după votul BLOCAT din Diaspora. Se cere DEMISIA lui Meleșcanu. Video

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii sunt revoltați după ce Diaspora nu a putut vota ieri, totul derulându-se într-un ritm infernal din cauza numărului insuficient de secții de votare de peste hotare. 

Protestul a început în Piața Victoriei, iar puțin spre ora 21:00, oamenii s-au încolonat și s-au îndreptate către Ministerul Afacerilor Externe, acolo unde au ajuns în jurul orei 21:35.

Oamenii cer demisia ministrului de Externe Teodor Meleșcanu, pe care îl consideră vinovat pentru proasta organizare a alegerilor din Diaspora, acolo unde zeci de mii de români nu au mai putut vota. La ora 21:00, zeci de mii de români se aflau încă la coadă, la secțiile de votare din străinătate, moment în care au fost anunțați că nu mai pot vota și asta pentru că sistemul se închide automat. 

Video: 

 

Au existat inclusiv solicitări de prelungire a votului din Diaspora, solicitări respinse de Biroul Electoral Central pe motiv că legea nu permite așa ceva.

După ce inițial a spus că votul decurge în condiții normale în străinătate, Teodor Meleșcanu a revenit astăzi și și-a cerut scuze românilor din Diaspora. Astăzi, protestatarii îi cer demisia în fața ministerului pe care îl conduce.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel