Protest împotriva NATO la Napoli, ciocniri între manifestanți și poliție

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Ciocniri la Napoli între manifestanți anti-NATO și pro-Palestina și poliție.

Mai multe persoane au protestat împotriva concertului programat la teatrul San Carlo din Napoli, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Alianței Atlantice. Grupul a încercat să spargă cordonul de securitate al poliției, pe via Toledo, care i-a respins cu ajutorul bastoanelor.

În cele din urmă, tinerii anti-NATO și pro-Palestina au raportat că opt manifestanți au fost loviți, trei dintre ei fiind răniți la față și la cap, relatează agenția ANSA. 

Odată cu războiul din Orientul Mijlociu, în fiecare zi crește tensiunea în piețele italiene și în special în universități. Mai întâi la Universitatea din Torino, apoi la Scuola Normale Superiore. Acum și profesorii de la universitățile din Florența și Pisa ar vrea să le urmeze exemplul: frontul care cere blocarea apelului Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale pentru cooperarea științifică cu Israelul devine din ce în ce mai mare.

Noemi Di Segni, președintele UCEI (Uniunea Comunităților Evreiești din Italia), a calificat "boicotul" universităților israeliene drept "cel mai absurd lucru pe care l-am auzit", care "nu promovează dialogul, pacea, cunoașterea și aprofundarea, fie că este vorba de universitățile israeliene, de profesori individuali sau chiar de persoane de religie evreiască".

La Universitatea din Florența, peste 200 de profesori, doctoranzi și tehnicieni administrativi au semnat un apel prin care cer reprezentanților lor să nu se alăture apelului. Aceștia le cer colegilor lor să "se opună aprobării oricăror proiecte elaborate ca răspuns la apelul MAECI în departamentele lor".

Această solicitare este împărtășită și de Universitatea din Pisa, unde, într-un document, 25 de persoane de la departamentul de Științe Politice cer "Universității din Pisa, în conformitate cu ceea ce au făcut Universitatea din Torino și Normale, să nu participe la apelul Maeci între Italia și Israel".

Situația este tensionată și la Bari, unde mâine este programată o sesiune extraordinară a senatului academic pentru a discuta despre acest acord.

Între timp, semnăturile pentru scrisoarea deschisă națională adresată Ministerului Afacerilor Externe continuă să crească: au ajuns la aproape 2.500. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel