PROTEST DIASPORA, 10 august, reeditat în 2020: „ACOLO va avea loc“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Activistul civic Cristian Dide a oferit, în exclusivitate, informaţii despre eventualitatea reeditării şi în acest an a protestului din 10 august, aşa cum au fost cele din 2018 şi 2019.

"Nu cred că va fi ceea ce a fost în 2018, nici ce a fost în 2019. Cred că va fi ceva mai mic, dar de data aceasta va avea loc la DIICOT. Dacă mă voi ocupa - şi o să încerc să promovez un protest pentru 10 august 2020 - va fi în faţă la DIICOT. Aceasta în contextul în care dosarul privind cele întâmplate la 10 august 2018 este acolo, este tergiversat de doi ani;

Consider că probele au fost suficiente pentru a grăbi ancheta şi modalitatea în care ne tratează DIICOT pe noi, ca părţi vătămate, este una inacceptabilă. Noi, până acum, nu am avut acces la dosar, DIICOT nu ne-a răspuns la niciun fel de solicitare, deci clar se încearcă muşamalizarea", a declarat Cristian Dide în EXCLUSIVITATE pentru DC News.

Întrebat cum s-ar putea organiza un astfel de protest, având în vedere că pe durata stării de alertă astfel de manifestări sunt interzise, Cristian Dide a răspuns: "Din punct de vedere legal, în timpul stării de alertă nu poţi organiza un protest, dar cred că până pe 10 august vom ieşi din starea de alertă. Dar nu ne va încurca acest lucru, pentru că nu poţi să ţii la nesfârşit drepturi fundamentale suspendate, în condiţia în care ai adunări publice precum slujbele de la biserică avizate, tu nu ai cum să-mi interzici mie dreptul la liberă exprimare. Sunt adunări publice mari, iar acolo nu s-a opus nimeni, dar se opun atunci când ne cerem drepturile", a mai spus Dide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel