Protest de 1 decembrie în Piața Victoriei: Strigăm la mulți ani, România și DEMISIA + update 6

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce jandarmii au fost huiduiți la parada de 1 decembrie, pe internet lumea se mobilizează pentru un protest în Piața Victoriei.  

Update 6: Protestatarii au început să se retragă din Piaţa Victoriei.

Update 5: Până la această oră, nu s-au înregistrat incidente.

Update 4: În Piaţa Victoriei se află şi reprezentanţi ai USR şi ai Mişcării România Împreună.

Update 3: Se cere demisia Guvernului și se scandează lozinci antiguvernamentale cu ajutorul portavocelor. Unii dintre manifestanţi au vuvuzele, fluiere şi tobe.

„Centenar fără penali", „Justiţie, nu corupţie", „Iubirea de ţară în stradă se măsoară", „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă" sunt câteva dintre scandările celor prezenţi.

Update 2: Câteva sute de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei, protestând împotriva Guvernului şi afişând pancarte cu mesajul „Uniţi". Protestul se desfăşoară sub sloganul „La mulţi ani, România în Europa!", participanţii fluturând steagurile României şi Uniunii Europene.

Update 1: Un protest a avut loc și la Cluj. Astfel, în jur de 50 de persoane au protestat  la Cluj, cerând o Românie europeană şi o ţară care să nu fie condusă de corupţi. Protestatarii s-au adunat lângă Monumentul Memorandiştilor şi au purtat un banner cu mesajul „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere", precum şi steaguri tricolore şi ale UE.

 

Protestul este anunțat pentru această seară. 

"De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie.

Lista cu toate orasele care o sa fie in strada pe 1 Decembrie," este mesajul de pe pagina "Corupția Ucide". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel