EXCLUSIV  Protest 10 august. Rareș Cristea, FORI Italia: Și-au dat seama cât de puternică este Diaspora

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
protest
protest

Rareș Cristea, președintele Federației Organizațiilor Românești din Italia (F.O.R.I) spune că politicienii și-au dat seama cât de puternică este Diaspora și de aceea presiunile exercitate sunt imense. 

"Mitingul Diasporei a pornit de la nemulțumirile persoanele care trăiesc în afara granițelor. Federația în sine nu este o grupare care să facă politică sau care să se implice în lucruri de acest gen. Oamenii sunt liberi să facă ceea ce vor. Cine vine în țară, poate protesta, poate participa la acest miting. Noi ca Federație avem alte obiective: interesul comunității românești din Italia, interesul relațiilor cu instituțiile italiene și românești. Nu împiedicăm ideologii sau ce vrea să facă fiecare persoană. Nu ne putem implica în mitinguri, în proteste. Federația are în componență alte asociații, care însă nu fac politică," a spus Rareș Cristea pentru Stiridiaspora.ro.

Președintele Federației Organizațiilor Românești din Italia spune că nu este deloc în regulă ca politicienii să vină și să încerce să se implice în activitatea organizațiilor românești din afara granițelor țării. 

"Sunt convins că sunt politicieni care au interes să vină să vorbească cu asociațiile, deși nu este etic. Si-au dat seama cât de puternică este Diaspora. Asociațiile nu trebuie create pentru interesul unor partide politice, ci pentru interesul comunității și pentru a promova ce este România în lume. Noi trebuie să demonstrăm în țările în care ne aflăm, celor care ne-au 'înfiat'ce reprezentăm ca români și ce este țara noastră. România, din foarte multe puncte de vedere este excepțională.Diaspora este o putere care trebuie recunoscută. Diaspora are un cuvânt de spus care trebuie luat în considerare. Este o valoare a României. Italia are o Diasporă foarte putenică. Acestă bogație trebuie tratată ca un lucru de excepție. Diaspora este o forță din punct de vedere financiar și mă refer aici la toți banii pe care noi îi trimitem în România. Este de asemenea o forță din punct de vedere uman, din punct de vedere al meseriilor, al performanțelor. Diaspora nu trebuie folosită. Până acum a fost împârțită de interesul a foarte multe partide. Diaspora trebuie să fie unită," a mai spus Rareș Cristea. 

(w670)

Mesaj, în anul Centenarului

"Suntem în anul Centenarului. Dacă și în acest an sfânt, în loc să stăm să ne închinăm în Biserici, să stăm să promovăm cei 100 de ani de la Marea Unire și tot încercăm să promovăm aceste ideologii extremiste, aceste neajunsuri false pe care unii vor să le folosească în acul balanței pentru a aduce voturi. Ar trebui să fim mai serioși în ce privește acest an și să onorăm cei 100 de ani de la Marea Unire," a mai spus Rareș Cristea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel