Protest 10 august 2019. LIVE UPDATE: Se întâmplă acum în Piața Victoriei. Cele mai importante informații

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Protest 10 august 2019. LIVE UPDATE: ȘtiriDiaspora te ține la curent cu se întâmplă în Piața Victoriei, acolo unde se desfășoară un amplu protest. VIDEO

Protest 10 august 2019. ȘtiriDiaspora te ține la curent cu desfășurarea protestului din Piața Victoriei.

UPDATE 23.30

Protestul s-a încheiat. Mai sunt doar câteva zeci de oameni care au rămas în Piață. Oamenii sunt liniștiți, se cântă și se discută civilizat.

UPDATE 23.00

Cea mai mare parte dintre protestatari au părăsit Piața Victoriei, în contextul în care protestul era autorizat până la ora 22.15. Totuși, câteva sute de persoane refuză să părăsească Piața Victoriei și strigă în continuare.

UPDATE 22.10

Protestul din această seară are autorizație doar până la ora 22.15. Însă, românii din Piața Victoriei scandează „Nu plecăm! Nu plecăm!".

UPDATE 22.00

Protestatarii au ajuns lângă trotuarul din fața Guvernului României, jandarmii lăsându-i să se apropie de sediul Executivului.

UPDATE 21.15

Protestatarii din Piaţa Victoriei au aprins luminile telefoanelor la ora 21.00. Manifestanţii scandează „Hoţii", „Demisia" şi „PSD, ciuma roşie!".

UPDATE 21.00

Circulația în Piața Victoriei a fost complet blocată. Oamenii nu mai au loc în spațiul din mijlocul pieței și au patruns pe carosabi.

UPDATE 20.50

Jurnalistul Oreste Teodorescu este împreună cu Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, la protestul din această seară din Piața Victoriei.

UPDATE 20.45

În Piața Victoriei se află circa 15.000 de participanți, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX. 

UPDATE 20.40

Tudor Chirilă este în Piața Victoriei. 

"Speranța mea este că țara asta se va îndrepta. Protestul înseamnă ca suntem aici, vă vedem și nu ne convine ceea ce faceți"

UPDATE 20.30

Numărul persoanelor care s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut, a ajuns la 10.000.

UPDATE 20.20

Sute de oameni s-au adunat și în marile orașe ale țării, nemulțumiți că la un an de la protestul Diasporei nu s-a schimbat mai nimic. Clujenii scandează numele Alexandrei, fata de 15 ani din Caracal despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o și apoi a ars cadavrul.

UPDATE 20.05

Pianistul german Davide Martello a venit la protestul din Piața Victoriei și interpretează, în aplauzele miilor de oameni, o serie de melodii cunoscute. El a venit cu pianul tras de bicicletă.

UPDATE 20.00

Ultima statistică arată faptul că peste 8.500 de manifestanți sunt prezenți în Piața Victoriei. 

UPDATE 19.45

5.000 de români sunt prezenți acum la protest.

UPDATE 19.30

Românii care protestează în acest moment în Piața Victoriei cer desființarea scenei, după ce mai multe persoane s-au urcat pe ea să transmită mesaje.

UPDATE 19.20

Un grup de aproximativ 100 de protestatari au plecat să protesteze la sediul DIICOT.

UPDATE 19.00

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, spune că autospecialele cu tunuri de apă nu au fost aduse în zona unde au loc protestele.

UPDATE 18.35

Polițiștii au verificat o mașină aflată în perimetrul Pieței Victoriei, potrivit martorilor din zonă, existând suspiciunea că în vehicul ar exista un dispozitiv exploziv anunțat la numărul unic de urgență 112.

UPDATE 18.30

Mihai Neamțu, candidat pentru funcția de Președinte al României din partea Alternativei Drepte, a fost luat cu asalt în Piața Victoriei la protestul din 10 august 2019. El se afla în LIVE pe Facebook și a fost nevoit să se oprească.

UPDATE 18.10

Jandarmii au reținut un bărbat care avea în bagaj un cuțit. Acesta a fost dus la secția 5 de Poliție.

UPDATE 18.00 

Primele incidente în piață, după ce jandarmii au efectuat al doilea control in bagajele protestatatrilor. Oamenii au strigat "HOȚII, HOȚII!", "Jadarmeria apără HOȚIA!" și au huiduit forțele de ordine.

Polițiștii au verificat o mașină aflată în perimetrul Pieței Victoriei, potrivit martorilor din zonă, existând suspiciunea că în vehicul ar exista un dispozitiv exploziv anunțat la numărul unic de urgență 112.

UPDATE 17.30

Mitingul a început oficial. La această oră sunt câteva sute de oameni strânse în Piață.

VIDEO




 


Protest 10 august 2019

Câteva mii de oameni sunt deja în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut, care a avut loc la aceeaşi dată.

Oamenii poartă pancarte cu diverse mesaje şi steaguri, cer demisia Guvernului, au fluiere şi vuvuzele. PSD şi Jandarmeria sunt ţinta altor scandări ale protestatarilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a explicat că prezenţa autospecialelor parcate în zonă este justificată de numărul mare de participanţi anunţaţi şi că rolul lor este să protejeze manifestanţii. El a adăugat că nu au fost aduse maşini cu tunuri cu apă. Precizările au fost făcute în contextul în care în mediul online au fost difuzate astfel de informaţii.

"Demisia Teodorovici, Daea", "Fără penali în funcţii publice", "Corupţia ucide", "România nu e a voastră! Plecaţi la căpşuni sau la puşcărie" - sunt mesajele afişate în piaţă.

Au fost aprinse candele în memoria fetelor dispărute la Caracal, dar şi a celor care au murit la Colectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel