Propunere în Germania: Vouchere de 500 de euro de persoană, pentru cumpărături. „Semnal mare și clar pentru un nou început“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Germania ar putea adopta măsura implementată deja în SUA prin care pentru fiecare cetățean să fie oferit un voucher de cumpărături în valoare de 500 de euro. Reprezentanții din comerțul cu amănuntul german propun  acordarea de bonuri de consum pentru stimularea economiei afectată de pandemie.

Sectorul de vânzare cu amănuntul continuă să funcționeze cu doar o fracțiune din vânzările anterioare pandemiei. Șeful asociației comerciale aduce, prin urmare, o nouă idee - și pledează vouchere pentru toți cetățenii.

Pentru a stimula economia după criza cauzată de pandemia de Coronavirus, sectorul comerțului cu amănuntul propune acordarea de bonuri de cumpărături de 500 de euro pentru fiecare cetățean. „Un venit suplimentar de 500 de euro pe locuitor ar însemna un impuls de cerere de până la 40 de miliarde de euro”, a declarat directorul general al Asociației germane de comerț  „Handelsblatt” (HDE), Stefan Genth.

Astfel de tichete sunt concepute pentru „atunci când pandemia este mai bine controlată și oamenii vor să meargă din nou la cumpărături”, explică el, citează T-online.de.

Germania. Vouchere de 500 de euro pentru cumpărături 

 

Veniturile suplimentare nu ar trebui compensate cu alte transferuri, crede Genth. El a sugerat ca angajații să primească banii prin salarizare, astfel încât minorii să poată fi înregistrați și prin numărul alocațiilor pentru copii. Pentru pensionari, ar fi posibilă o plată prin fondul de pensii, beneficiarii transferului putând fi contactați prin intermediul oficiilor de ocupare a forței de muncă.

Persoanele care desfășoară activități independente, alți antreprenori și alte persoane ar putea folosi o cerere și o procedură de plată similară, așa cum a fost dezvoltată pentru ajutorul de urgență pentru lucrătorii independenți, a continuat directorul general al HDE.

Este vorba despre un „semnal mare și clar pentru un nou început” după criză, mai spune Genth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel