Spania. Proprietarul unui ogar maltratat a fost anchetat de poliție. Câinele fusese lăsat legat în plin soare, fără mâncare sau apă și cu răni

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Poliția Națională cercetează un bărbat de 40 de ani, cu antecedente polițienești de natură diversă, pentru o presupusă infracțiune de maltratare a animalului de companie.

Același animal fusese deja supus unei intervenții înainte de a fi investigat, când a fost găsit într-o fermă cu mai mulți ogari fără microcip și în condiții igienico-sanitare groaznice.

Ancheta a început după ce Serviciul Veterinar al Centrului Municipal pentru Protecția Animalelor a informat Poliția Națională despre situația unui câine ogar cu blană albă. Faptele au avut loc pe 20 iulie 2021, când agenții Poliției Municipale din Valladolid au localizat un ogar legat de un copac în plin soare, fără mâncare sau apă și cu răni în spatele urechilor, la prânz și la 30 de grade sub podul de la rondul râului Esgueva, Spania.

 

Animalul a fost transferat la centrul municipal

 

În urma protocolului stabilit, animalul a fost transferat la centrul municipal după ce prezenta o stare evidentă de risc pentru viața sa din cauza căldurii, iar medicul veterinar a putut verifica faptul că era slab și grav subnutrit.

În noiembrie 2020, agenții municipali a găsit deja cinci ogari când anchetatorul a fost surprins cu animalele respective într-o fermă ocupată și nepotrivită pentru reproducere. Printre acestea se afla și câinele care făcea obiectul presupuselor rele tratamente. Animalele nu erau identificate prin microcip, nu erau vaccinate sau deparazitate.

Din cauza lipsei repetate de atenție din partea proprietarului și având în vedere starea fizică a ogarului din iulie 2021, Centrul Municipal pentru Protecția Mediului a procedat la confiscarea definitivă a animalului și a transferat dosarul la Poliția Națională pentru cercetări.

 

Câinele era legat de un copac fără apă sau hrană

 

Investigațiile anchetatorilor, bazate în prealabil pe rapoartele veterinare, au confirmat că animalul a fost maltratat și că viața lui era în pericol, deoarece a fost găsit legat de un copac, cu o lesă de mai puțin de 10 centimetri lungime, fără apă sau hrană și la o temperatură de 30 de grade, fără a se putea adăposti de soare.

Cel cercetat a recunoscut în birourile de poliție că este proprietarul animalului și că îl dăduse unei terțe persoane fără a dori să-i recunoască identitatea. Centrul Municipal de Animale a păstrat animalul deoarece a fost cedat de bunăvoie de către cel anterior.

Ancheta a fost efectuată de agenți ai secției de poliție din districtul Delicias din cadrul Comisariatului Provincial de Poliție din Valladolid.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel