Proiectul lui Dăncilă „grădinițe sportive” și virusul gripal CRITICATE DUR. Pieleanu: „PLEACĂ ACASĂ”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că Guvernul susţine construirea a o mie de grădiniţe cu profil sportiv. Executivul va acorda persoanelor juridice sau organizaţiilor neguvernamentale interesate de construirea grădiniţelor un ajutor de până la 500.000 de euro din cheltuielile eligibile.

În această seară, la emisiunea Punctul de întâlnire cu Radu Tudor de la Antena 3 a fost dezbătut acest subiect. 

„Principalele două mari preocupări ale românilor sunt după cum urmează: investiția în spitale, școli, grădinițe și investiția în infrastructura rutieră. Astea sunt principalele probleme pe care românii le invocă pentru a fi rezolvate cât mai curând de către Guvernul României.

Dacă România ar fi avut sute de grădinițe cu program prelungit din astea normale așa cum s-a promis în programul de guvernare, atunci ar fi fost bine-venite și grădinițele cu program sportiv. Dar eu cum nu am rezolvat problema grădinițelor cu program prelungit care nu își vor copiii să se transforme în Nadia Comăneci sau Ivan Patzaichin ne cam grăbim.

Dar faptul că facem grădinițe cu profil sportiv în condițiile în care nu ne-am rezolvat cealaltă problemă, poate îmi scapă mie și doamna prim-ministru a găsit și soluții.

Am văzut-o pe doamna Sorina Pintea că face turul televiziunilor ca să anunțe lumea ce se întâmplă cu virusul ăsta, n-am înțeles și ce măsuri o să ia. Domnia sa ar fi trebuit să își înceapă mandatul printr-o vizită la secția de Oncologie Pediatrică a Spitalului Fundeni. Și să ia decizia, dacă vrea să mai fie ministru al Sănătății văzând ce e acolo sau să plece acasă!", a declarat sociologul Marius Pieleanu.

Citește și Dăncilă ANUNȚĂ când va adera România la moneda euro

„Eu tot timpul am crezut în priorități, știu și așa simt eu că șoselele pe care mor în fiecare an 2.000 de români și spitalele care ar trebui în mod evident să fie noi și decente și nivel european sunt mai importante pentru viața și pentru sănătatea românilor decât aceste lucruri. Trebuie să fie o prioritizare!

Ca să poți să faci sport, trebuie înainte de toate să fii sănătos. Sănătatea este cea mai prețioasă pentru copii, pentru părinți. Dacă avem o sănătate performantă după aceea putem să facem și sport, putem să investim în tot felul de grădinițe. Faceți o dată spitalele acelea și faceți niște căi ferate și niște șosele pentru români pentru că merită în țara lor europeană să aibă așa ceva", a spus Radu Tudor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel