Proiect PSD: Primarii să aibă mandatul cât președintele

PSD propune ca primarii și consilierii locali și județeni să aibă mandate de cinci ani ca președintele.  Măsura ar avantaja social-democrații care ar instaura o adevărată hegemonie asupra României. 

„Situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale/județene, arată că perioada de timp consfințită de legiuitor, nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate.

Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatulului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor generali se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate”, se arată în expunerea de motive a inițiativei.

Printre inițiatorii proiectului de lege se regăsesc Ecaterina Andonescu, Eugen Teodorovici, Florin Iordache și Liviu Tit Brăiloiu. Ei au depus un proiect de lege care prevede ca durata mandatului aleșilor locali să crească de la patru la cinci ani.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.29