Proiect privind regimul liberei circulaţii a românilor în străinătate, adoptat de Senat: "Este imperios necesar"

Andreea Cosma / 19 mai 2020, 19:47 Salveaza PDF Comentarii
Pasaport
Pasaport

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un proiect legislativ privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Iniţiatorii, parlamentari din tot spectrul politic, au propus modificarea articolului 6 alineatul 4 din Legea nr. 248/2005 în sensul renunţării la sintagma 'în faţa autorităţilor române şi străine', astfel încât identitatea să poată fi confirmată şi în faţa unor entităţi terţe, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, în străinătate au fost înregistrate solicitări tot mai numeroase din partea unor instituţii bancare sau a angajatorilor pentru prezentarea unui paşaport şi nu a unei cărţi de identitate.

"Este imperios necesară renunţarea la constrângerea legislativă actuală şi reglementarea că documentele de călătorie sunt proprietatea statului român şi fac dovada identităţii, cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate", susţin iniţiatorii.

Articolul 6 din Legea nr. 248/2005 prevede la alineatul 4 că "documentele de călătorie sunt proprietatea statului român şi fac dovada, în faţa autorităţilor române şi străine, a identităţii cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate".

Propunerea legislativă va fi trimisă în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy