Programul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, dat peste cap de greva de pe aeroporturile germane: Zborul său a fost anulat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe a avertizat românii care urmau să călătorească în Republica Federală Germania că, pentru ziua de vineri, Sindicatul VERDI (Uniunea Sindicatelor din Servicii) a anunţat organizarea de greve pe mai multe aeroporturi. Însuși programul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu,  a fost dat peste cap de mișcările sindicale, zborul său de vineri a fost anulat.

MAE român a averticat românii cu privire la grevele porgramate pentru vineri în Republica Federală Germania. Sindicatul VERDI (Uniunea Sindicatelor din Servicii) a anunţat organizarea de greve pe aeroporturile din Munchen, Frankfurt am Main, Hamburg, Dortmund, Hanovra, Bremen şi Stuttgart. 

O grevă de 24 de ore în șapte aeroporturi germane, a afectat vineri aproape 300.000 de pasageri, în condițiile în care sindicaliștii fac presiuni pentru salarii mai mari și amenință cu o vară de "haos" dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite.

Greva a coincis cu începutul Conferinței de siguranță de la Munchen, la care erau așteptați să participe peste 40 de șefi de stat și 60 de miniștri.

Ca un semn al problemelor, ministrul de externe al României, care nu a putut urca la bordul unui zbor anulat, a fost nevoit să zboare în Austria și apoi să facă o călătorie de peste patru ore până la Munchen“, a declarat un oficial al ambasadei României, citat de Reuters.

Această grevă este cea mai recent dintr-o serie de greve și proteste care afectează principalele economii europene, inclusiv Franța, Marea Britanie și Spania, în condițiile în care prețurile mai mari la alimente și energie afectează veniturile și nivelul de trai, pe fondul pandemiei și al războiului din Ucraina.

Programul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, dat peste cap de greva de pe aeroporturile germane: Zborul său a fost anulat

 

Aproximativ 295.000 de pasageri au fost afectați de anularea a circa 2.340 de zboruri pe aeroporturile din Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Munchen și Stuttgart, potrivit asociației de aeroporturi ADV.

Sindicatul german Verdi a anunțat greva miercuri, după ce a declarat că eforturile de negociere colectivă pentru angajații serviciilor la sol, angajații din sectorul public și lucrătorii din domeniul securității aviatice au înregistrat puține progrese. Sindicatul face presiuni pentru o creștere salarială de 10,5 la sută, sau cel puțin 500 de euro pe lună.

"Dacă nu se face nimic în privința salariilor acum, vom avea cu toții o altă vară haotică", a declarat vineri vicepreședintele Verdi, Christine Behle, pentru Inforadio. "Este vorba de a trimite un semnal foarte puternic".

Printre companiile aeriene afectate, Lufthansa a declarat că a fost nevoită să anuleze vineri peste 1.300 de zboruri și să suspende operațiunile pe aeroporturile din Frankfurt și Munchen.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel