Profesor de matematică brazilian, săltat de mascații din România: Era căutat pentru că a sedus și abuzat o fetiță de 13 ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
O gravidă a murit la Spitalul Satu Mare. Medicii au apelat la mascați
O gravidă a murit la Spitalul Satu Mare. Medicii au apelat la mascați

Un brazilian în vârstă de 35 de ani, dat în urmărire internațională încă din 2016, a fost prins sâmbătă, la Huși. Bărbatul profesor de matematică în țara sa, este acuzat că a abuzat timp de mai multe luni o elevă de 13 ani.

Bărbatul, profesor de Matematică în orașul Salvador, se ascundea de autoritățile din țara sa, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, după ce s-a constata că acesta a fugit din țară și se sustrage de cercetarea penală.

Acuzele care i se aduc vizează faptul că, în calitatea sa de profesor la o școală locală, acesta ar fi corupt sexual o elevă în vârstă de 13 ani, pe care ar fi abuzat-o vreme de 8 luni, până și-au dat seama părinții copilei că ceva este în neregulă. Autoritățile au intrat pe fir, au început cercetările, însă la un moment dat, profesorul a dat bir cu fugiții nu a mai fost de găsit.

Profesor de matematică brazilian, săltat de mascații din România

 

S-a aciuat la Huși, unde unii spun că și-ar fi făcut o nouă viață, gândind că poate nu îl vor dibui autoritățile braziliene, chiar aici, la capătul lumii.

Iată însă că sâmbătă, 9 iulie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Huși l-au găsit și l-au dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. Surpriza a venit două zile mai târziu de la Curtea de Apel Iași, care ieri a respins propunerea de arestare preventivă în caz de urgență formulată de procurori, punându-l pe brazilian sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit Vremea Nouă.

“Sâmbătă, 9 iulie 2022, sub coordonarea Direcției Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, polițiștii Biroului Investigații Criminale Huși au căutat și depistat în municipiul Huși, județul Vaslui, un bărbat în vârstă de 35 de ani, cetățean brazilian. Acesta era căutat de autoritățile judiciare din Brazilia, în baza unui mandat de arestare/extrădare. Persoana în cauză a fost preluată de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, pentru dispunerea măsurilor legale”, au comunicat reprezentanții IPJ Vaslui. Procurorii au mers la instanță cu propunerea de arestare preventivă de urgență, însă instanța a considerat că brazilianul poate rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Profesorul brazilian, acuzat că a abuzat o elevă, vreme de 8 luni

 

Cetățeanul brazilian este profesor de Matematică în țara sa, însă o faptă comisă în 2016 l-a adus în fața Justiției. Acesta este acuzat că, în calitate de profesor la o școală locală, a ademenit o elevă de numai 13 ani, cu care a întreținut relatii sexuale, într-un apartament anume închiriat de acesta.

Cei care au descoperit totul au fost părinții copilei, care au sesizat că fata lipsește de la școală și nu mai are rezultate la învătură. În scurt timp, totul a ieșit la iveală, iar profesorul a fost dat pe mâna autorităților. Când cercetările erau aproape de a se finaliza, bărbatul a fugit din țară, de teamă că va fi condamnat.

S-a ascuns tocmai în România, la Huși, crezând că ar putea scăpa de răspunderea din țara natală. Șase ani s-a pitit destul de bine, însă iată că sâmbătă, 9 iulie, a fost găsit. Va rămâne, așadar, sub control judiciar, cu interdicția de a nu părăsi în această perioadă teritoriul județului Vaslui. Avocații spun că situația se va schimba, în momentul în care instanța din România va avea toate documentele care susțină extrădarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel