Procurorul „Portocală”, trimis în judecată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Procurorul Mircea Negulescu, cunoscut drept „Portocală”, a fost trimis în judecată pentru cercetare abuzivă, după ce a forțat mai mulți martori să dea declarații false, astfel încât el să poată acuza de evaziune fiscală o anumită persoană, anunță Parchetul General.

„La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcție în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare a excluderii din magistratură) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 și 2 din Codul penal; influențarea declarațiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracțiuni); participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată”, transmite PICCJ.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Negulescu, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, „ar fi ticluit probe nereale” prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obținerea unui denunț de la o persoană deja cercetată în același dosar și consemnarea de declarații nereale sub pseudonim de la mai multe persoane.

 

Dosarul se va judeca la ÎCCJ

 

Mai mult, el ar fi realizat acțiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată, cât și cu identitate reală, să dea declarații mincinoase, totul în scopul de a proba existența unor fapte de evaziune fiscală și coruperea alegătorilor și de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pentru faptele sale, Negulescu are interdicţie de a-şi exercita profesia de procuror.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel