Procurorul național antimafia din Italia a ajuns în România

Narcis Popa |
Data publicării:

Federico Cafiero De Raho, procurorul naţional antimafia din Italia, s-a întâlnit cu procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, obiectivul reuniunii fiind stabilirea priorităţilor pentru cele două instituţii în vederea investigării criminalităţii organizate transnaţionale.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la sediul Direcţiei a avut loc prima întâlnire referitoare la analiza activităţii de cooperare cu reprezentanţii Direcţiei Naţionale Antimafia, în baza acordului de cooperare semnat la Roma în data de 5 decembrie 2012.

Întâlnirea a fost organizată cu sprijinul Biroului ataşatului de interne al Italiei la Bucureşti.

Delegaţia italiană, condusă de către Federico Cafiero De Raho, procuror naţional antimafia, a fost primită de Felix Bănilă, procuror şef DIICOT, împreună cu reprezentanţii PICCJ şi ANABI.

Obiectivul reuniunii a fost stabilirea priorităţilor pentru cele două direcţii specializate în investigarea criminalităţii organizate transnaţionale, abordarea unei strategii comune pentru combaterea acestui fenomen, precum şi măsurile care pot fi luate pentru indisponibilizarea şi confiscarea produsului infracţional.

S-a decis ca următoarea întâlnire să aibă loc în primăvara anului 2019, în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel