Privatizarea Petrom. Adrian Năstase spune de ce refuză invitația la emisiune: „Nu vreau să vă enervez, dar...”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul premier Adrian Năstase explică, într-o postare pe blogul personal, de ce nu merge la emisiuni TV pentru a comenta subiectul privatizării Petrom.

„Am constatat, în ultimile săptămâni, o concentrare a dezbaterilor pe momente și decizii din urmă cu 20 de ani. Unii consideră că integrarea în NATO sau aderarea la UE nu prea erau necesare. Pot să înțeleg frustrările determinate de decizia Austriei legată de aderararea noastră la Spațiul Schengen. Am totuși impresia că această nemulțumire ar fi mai legată de lipsa unor acțiuni din ultimii 10 ani. În fine…

În legătură cu contractul de privatizare a Petrom, cred că este bine că el este discutat public. Cred însă că ar fi util să fie căutați cei care l-au negociat pentru a explica unele clauze. Eu cred, în continuare, că, din punct de vedere politic, el a fost util pentru România. În plus, există posibilitatea că anumite prevederi ale sale să fie corectate în timp (redevențe, etc)”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

 

Adrian Năstase: „Nu-mi propun să cobor la un astfel de limbaj”

 

Fostul premier explică și de ce nu merge la emisiuni TV pentru a comenta subiectul.

„Diverși prieteni m-au întrebat de ce nu merg la emisiunile de la Realitatea pentru a comenta acest subiect. Răspunsul e simplu – nu accept să merg la o emisiune în care moderatorul mi s-a adresat (în lipsă) cu formule de genul „Marș, mă”, „Băi Năstase”, „Să-ți fie rușine”, „Băi nesimțitule” sau, la o altă emisiune, „Năstase – șapte case”, „La pușcărie”. Nu-mi propun să cobor la un astfel de limbaj. Am încercat, odată, cu Banciu, și mi-a fost de ajuns. În esență, este vorba de lipsă de respect. Dincolo de vârstă și de perioada petrecută împreună. Așa incât refuzul meu de a participa la emisiuni la Realitatea este bazat pe aceste motive.

Asta nu înseamnă că nu încerc să aduc public elementele pe care le cunosc în dezbaterea unor subiecte controversate – fie pe blogul meu, fie la diverse alte televiziuni ( în ultimile săptămâni, la Marius Tucă, Robert Turcescu, Andreea Sava, Andrei Stoian etc)”, a mai scris Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel