Prinși în capcană ca șobolanii: Armata rusă din Kherson este complet izolată de celelalte teritorii ocupate, după ce Ucraina lovește din nou podul

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tragedie în Congo: Trei mercenari români au murit în urma unui atac, iar alți trei se află în stare gravă
Tragedie în Congo: Trei mercenari români au murit în urma unui atac, iar alți trei se află în stare gravă

Prinși în capcană ca șobolanii: Armata a 49-a rusă din Kherson este "extrem de vulnerabilă" și complet izolată de celelalte teritorii ocupate, după ce Ucraina lovește din nou podul, în timp ce contraofensiva ia amploare.

Trupele rusești care apără orașul Kherson sunt "foarte vulnerabile" la atacuri după ce Ucraina a distrus sau deteriorat podurile care îl leagă de restul teritoriului ocupat, afirmă serviciile de informații militare britanice.

Oamenii lui Putin se bazează acum pe poduri de pontoane și feriboturi pentru a deplasa trupe, vehicule și provizii peste râul Dnipro, după ce Ucraina a aruncat în aer podul Antonovski, care este principala rută rutieră a Rusiei pentru a intra și ieși din oraș.

Alte două poduri - podul feroviar Antonovski și podul barajului hidroelectric Nova Khakokva - au fost, de asemenea, avariate în ultimele zile și nu sunt pe deplin operaționale.  

Următorul cel mai apropiat pod care traversează Dnipro - principalul râu ucrainean care împarte țara la mijloc - se află la Zaporizhzhia, la aproximativ 130 de mile de Kherson și în mijlocul unui oraș pe care Ucraina îl controlează și pe care l-a apărat puternic.

 

 

Rusia nu are nicio modalitate ușoară de a-și întări sau de a-și realimenta oamenii din Kherson

 

Aceasta înseamnă că Rusia nu are nicio modalitate ușoară de a-și întări sau de a-și realimenta oamenii din Kherson în cazul în care Ucraina atacă - o acțiune care se așteaptă să aibă loc în curând.

Asaltul ar fi primul contraatac major al Ucrainei din timpul războiului și ar fi crucial pentru a dovedi că poate recuceri teritoriile capturate de Rusia. 

Ministerul britanic al Apărării a declarat: "Ucraina și-a folosit noua artilerie cu rază lungă de acțiune pentru a avaria cel puțin trei dintre podurile de peste râul Nipru, pe care Rusia se bazează pentru a aproviziona zonele aflate sub controlul său.

Unul dintre acestea, podul Antonovski, lung de 1.000 de metri, în apropiere de orașul Kherson, a fost avariat săptămâna trecută. Ucraina l-a lovit din nou pe 27 iulie și este foarte probabil ca traversarea să fie acum inutilizabilă. Armata a 49-a rusă este staționată pe malul vestic al râului Dnipro și pare acum foarte vulnerabilă.

În mod similar, orașul Kherson, cel mai important centru de populație din punct de vedere politic ocupat de Rusia, este acum practic izolat de celelalte teritorii ocupate. Pierderea sa ar submina grav încercările Rusiei de a prezenta ocupația ca fiind un succes”.

 

 

Se crede că Ucraina ar fi avariat sau distrus mai multe poduri care traversează un râu foarte important

 

De asemenea, se crede că Ucraina ar fi avariat sau distrus mai multe poduri care traversează râul Inguleț, care curge spre nord din Kherson spre orașul Kryvyi Rih.

Asta înseamnă că regiunea Kherson a fost împărțită în două: Cu orașul pe de o parte și o zonă rurală deschisă și greu de apărat la est.

Oamenii Kievului se îndreaptă acum spre sud de la Kryvyi Rih în acea zonă rurală, iar informațiile britanice sugerează că au stabilit o poziție de control care se întinde peste Inguleț.

Trupele rusești din zonă se confruntă acum cu sarcina deloc de invidiat de a trebui să mențină zona rurală fără o cale evidentă de retragere în caz de eșec.

În cazul în care Ucraina ar captura zona, Khersonul ar fi înconjurat pe trei laturi și ar avea în spate un râu greu de traversat. 

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat pe Twitter că loviturile asupra podurilor de peste Nipru au creat o "dilemă imposibilă" pentru Rusia: "să se retragă sau să fie anihilată de armata ucraineană", conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel