Primele zăpezi aduc haos în nordul Europei: perturbări majore de trafic; ploi în estul continentului și risc de inundații

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Iarna începe să cuprindă Europa. În ţările nordice a nins în cantități record și pe zone întinse sunt coduri portocalii, iar traficul este grav perturbat. Iar acolo unde nu a nins, plouă intens și există risc major de inundații.

Suedia

Iarna a venit în Suedia brusc și în forță. În mai puțin de 24 de ore, o uriașă furtună a adus cantități importante de zăpadă și a generat haos în aproape toată jumătatea de sud a țării. Este cod portocaliu în regiunea capitalei Stockholm și multe curse de tren și autobuz au fost anulate.


Danemarca

Situația nu este mai bună nici la vecinii danezi, unde prima zăpadă din an a generat probleme în special pe autostrăzi. Doar în primele ore ale dimineții autoritățile au raportat zeci de accidente ușoare din cauza condițiilor meteo, iar în orașe au fost scoase plugurile, pentru a curăța asfaltul.

Primele zăpezi aduc haos în nordul Europei: perturbări majore de trafic



Muntenegru

Spre estul continentului, ploile sunt cea mai mare amenințare în acest sfârșit de noiembrie. În nordul statului Muntenegru, în doar 24 de ore s-a înregistrat o cantitate medie de precipitații, de peste 150 de litri pe metru pătrat, ceea ce a făcut ca multe râuri să-și iasă din matcă. Cea mai îngrijorătoare este situația râului Morača, care traversează și capitala Podgorica, și al cărui nivel a crescut în ultima săptămână cu aproape 10 metri, de zece ori peste nivelul obișnuit al acestei perioade.

Serbia

Stare de urgență și în mai multe regiuni din Serbia, unde ploile abundente au umflat apele mai multor râuri. Un băiețel de 2 ani a murit înecat și zeci de locuințe și spații comerciale au fost inundate.

Ploi în estul continentului și risc de inundații



„Apa care mi-a intrat în casă a ajuns până la 70 de cm înălţime. Este o ruşine. Pentru noi că aruncăm toate gunoaiele în râu şi o ruşine pentru autorităţi, că nu fac suficient/, spune un localnic, citat de Știrile TVR.

Apele învolburate au distrus și infrastructura, iar multe drumuri regionale sunt impracticabile. Autoritățile avertizează că peste o mie de locuințe de pe malurile mai multor râuri riscă să fie inundate. În unele regiuni a fost trimisă armata, să ajute localnicii cei mai vulnerabili în fața intemperiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel