Primarul unui oraş din Germania, RĂZBOI cu şoferii români şi bulgari. "E imposibil să îi amendăm"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Parcare masini (foto ilustrativ)
Parcare masini (foto ilustrativ)

Mii de amenzi pentru parcări neregulamentare date proprietarilor de maşini români şi bulgari, în oraşul german Duiburg, au rămas neachitate. Se cere intervenţia Berlinului în acest caz, scrie waz.de. 

Din 4 794 de amenzi au fost emise de agenția de reglementare din Duisburg numai anul trecut, pentru maşini care aveau plăcuţe de înmatriculare româneşti sau bulgăreşti. Doar 369 a fost plătite.

Primarul Sören Link, susţine că această situaţie este ca un ghimpe în oraşul său şi a trimis o scrisoare către Asociația Germană a Orașelor.

Citeşte şi: EURES. Oferte de locuri de muncă în UE: Muncitori necalificaţi, farmacişti, cofetari

În Duisburg există 21 000 de cetăţeni români şi bulgari înregistraţi, iar numărul autovehiculelor din aceste ţări europene a crescut semnificativ, creând dificultăţi semnificative, potrivit edilului.

Acesta s-au mai referit şi la faptul că, în cazul unor încălcări, cum ar fi lipsa asigurărilor, parcări ilegale, este aproape imposibil pentru autorităţile locale să identifice proprietarii şi să îi amendeze, aceştia neavând maşinile înregistrate. Atunci începe un proces lung în care se cer date din ţările de origine, care nu a avut prea mult succes până în prezent, neexistând un acord bilateral sau reglementări la nivel european în acest sens, mai spune Link.

Citeşte şi: Italia. O româncă a rămas fară BMW, bolidul de lux fiind înmatriculat în România

Acesta le recomandă celor care vvor să stea o perioadă mai lungă de timp cu autovehicule înmatriculate în altă ţară, să înregistreze datele personale şi ale maşinii, iar nerespectarea acestei reguli să fuie sancţionată mai dur decât înainte.

"Avem nevoie urgentă de reguli clare, în special pentru a putea impune și aplica amenzi cetățenilor români și bulgari. Este inacceptabil că în aceste cazuri nu există nici o posibilitate de pedeapsă ", conchide primarul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel