Prima ţară din Europa care declară oficial că epidemia de coronavirus s-a sfârșit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prima ţară din Europa care declară că epidemia de coronavirus este oficial încheiată este Slovenia.

Guvernul a confirmat vineri, într-un comunicat, că epidemia de COVID-19 s-a sfârşit după ce Institutul de Sănătate Publică a specificat că toţi indicatorii arată o scădere a răspândirii virusului în rândul populaţiei.

În ultimele două săptămâni doar 35 de persoane au fost infectate, potrivit autorităţilor, iar rata de infectare a scăzut mult sub 1.

Rata de sub 1 înseamnă că o persoană infectată răspândeşte mai departe la mai puţin de un om, scrie Observator. Joi, premierul Janez Jansa a spus în Parlament că țara balcanică „are cea mai bună imagine epidemiologică din Europa".

 

Anumite măsuri rămân obligatorii

 

Totuşi în ciuda faptului că epidemia s-a încheiat anumite măsuri rămân obligatorii, în așteptarea unei revizuiri la 31 mai. Purtarea măştii, testările şi interzicerea adunărilor publice rămân active.

Slovenii care au simptome de COVID-19 sau care declară că s-au testat pozitiv pentru virus trebuie să contacteze imediat personalul medical. Totodată, cetățenilor străini care sunt depistați cu coronavirus nu li se permite trecerea frontierei.

Slovenia, care are o populație de puțin peste 2 milioane de oameni, împarte frontierele cu Italia, Austria, Ungaria și Croația. Până în prezent, țara are un total de 1.465 de infecții confirmate și 103 decese.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel